Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: EU SERTIFIKATI ZA DVA PROJEKTA

Mačva
Projekti Eu Pro 1

Ana Acan

Sertifikati o podršci integralnim projektima koji su podržani kroz javni poziv iz programa pod nazivom EU PRO Plus uručeni su u Beogradu predstavnicima više lokalnih samouprava. Na događaju kome su prisustvovali Emanuel Žiofre ambasador Evropske unije u Republici Srbiji i Tanja Miščević ministarka za evropske integracije, sertifikati su uručeni zameniku gradonačelnika Loznice, Petru Gavriloviću.

Reč je o dva projekta u vrednosti 857 hiljada dolara za „Integrisanje sporta, rekreacije mladih i civilne zaštite u Loznici“ i izradu Master plana za prostor bivše fabrike Viskoze.

Projekti Eu Pro 1

Cilj projekta „Integrisanje sporta, rekreacije mladih i civilne zaštite u Loznici“ je multifunkcionalna rekonstrukcija prostora bivše kuglane u okviru Ustanove za fizičku kulturu „Lagator“. Rekonstrukcijom prostora bivše kuglane, predviđeno je formiranje Kluba za mlade i Centra za civilnu zaštitu. Takođe istim projektom predviđeno je organizovanje obuka za mlade za pružanje prve pomoći u vanrednim situacijama. Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 789 hiljada dolara. Od toga učešće programa EU PRO Plus iznosi 527 hiljada dolara, dok je učešće grada Loznice 262 hiljade dolara.

Izradom Master plana za prostor bivše fabrike Viskoze definišu se vizija, strategija i konkretne mere za razvoj prostora bivše fabrike. Osnovni cilj master plana kao dokumenta je da obezbedi uravnotežen i održiv razvoj, uzimajući u obzir ekonomske, socijalne, ekološke i kulturne aspekte. Vrednost ovog projekta iznosi 68 hiljada dolara. Od toga učešće programa EU PRO Plus iznosi 54  hiljade dolara, dok je učešće grada Loznice 14 hiljada dolara.

Evropska unija je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 miliona evra za realizaciju 18 projekata koji će doprineti boljem životu stanovništva u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije.

Pročitajte još: