Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

13,5 MILIJARDI ZA MODERNIZACIJU NAŠE VOJSKE: Potpisani važni ugovori

Srbija
Potpisivanje ugovora

Damira Ramadani

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je juče potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i JP „Jugoimport-SDPR“ za nabavku i modernizaciju 92 složene borbene platforme za potrebe Vojske Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara. 

Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general Slavko Rakić potpisao je dva ugovora sa Tijanom Konić i Andrijanom Subotić iz preduzeća „Jugoimport-SDPR“. Pukovnik Dragan Panić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse potpisao je tri ugovora s Andrijanom Subotić iz kompanije „Jugoimport-SDPR“.

Potpisivanje ugovora
Instagram / MO i VS

Osim nosioca ugovora, u proizvodnju će biti uključeno i više od 20 kooperanata, delom iz Odbrambene industrije Srbije, kao i podizvođači koji poseduju kapacitete da odgovore savremenim zahtevima u pogledu kvaliteta i rokova isporuke.

Domaća odbrambena industrija raste i razvija se i istovremeno snažan je i pouzdan partner Vojsci Srbije i domaćoj privredi u celini, a tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je da nastavi s opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su plod domaćeg razvoja i proizvedena u kapacitetima domaćih proizvođača.

Pročitajte još: