Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPT Vinski gulaš, da sva čula uživaju

Razonoda
Img 20231001 223242 Copy 800x455

Vesna Papović

Gulaš je jelo koje svi rado jedemo, danas vam donosimo recept za vinski gulaš. Uživaćete u ukusu ovog obroka idealanog za celu porodicu.

  • 400 g svinjskog buta
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 šargarepe
  • 4 veća krompira
  • 200 ml belog vina
  • so, biber, aleva paprika

Priprema

Meso isecite na kockice i u većoj šerpi propržite na masti. Crni luk i šargarepu iseckajte i dodajte kada meso počne da rumeni. Začinite solju i biberom. Nalijte vodu i krčkajte 15 minuta.

Krompir isecite na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte vodom tako da ogrezne. Poklopite i kuvajte još pola sata dok krompir ne omekša. Kada krompir omekša, dodajte vino i ostavite šerpu otklopljenu da se sve ukrčka još 15 minuta. Još malo začinite solju, biberom i alevom paprikom po ukusu

Prijatno!

Pročitajte još: