Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ALEKSANDAR VUČIĆ: PRITISCI NA SRBIJU SE NASTAVLJAJU

Srbija
429673208 951040213275792 7429157194235868193 N

Ana Acan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, u obraćanju građanima, da se situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način nije popravila ili promenila na bolje uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika i dodao da će pritisak na srpski narod na Kosovu i Metohiji i na državu Srbiju biti veći.

“Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način se nije popravila ili promenila na bolje, uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika da pomognu po pitanju teškog položaja srpskog naroda i ubede vlasti u Prištini da promene svoje odluke”, rekao je predsednik Vučić.

Ne postoje nikakve naznake koje govore da će te odluke biti promenjene.

“I u skladu sa tim, mi ćemo u narednom periodu biti primorani da donosimo različite odluke kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rešenja za snabdevanje novcem, odnosno isplatom prinadležnosti, od plata do penzija našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo sam rekao zbog toga što je sasvim jasno da se nikome po tom pitanju ne žuri”, istakao je predsednik Vučić.

Dakle, taj pritisak na Albance neće biti veći, već će biti samo veći pritisak na srpski narod i na državu Srbiju, dodao je predsednik Vučić.

429591435 951040156609131 3126602866289527277 N
Foto: FB/Aleksandar Vučić

Zapad očekuje da priznamo KiM, uvedemo sankcije Rusiji i marionetski režim

Predsednik Vučić izjavio je da Zapad od Srbije očekuje tri stvari – da prizna Kosovo i Metohiju, da uvede sankcije Rusiji i da se u Srbiji uvede marionetski režim. Predsednik Vučić je rekao da je u okviru prvog zahteva – da se prizna Kosovo i zahtev da se Srbija odrekne Republike Srpske.

“Odricanje od Republike Srpske je jedan ključni razlog. Iako su se mnogi smejali, činjenica je da stvari u Ukrajini ne idu onako lako kako su mnogi na Zapadu mislili, a protiv Rusije. Rusi su ti koji imaju inicijativu. Želeli mi to ili ne, postoji opasnost a već se dešavala u prošlosti i verovatno bi na mestu (predsednika Rusije Vladimira) Putina uvek mogao da se pozivam na presedan što su i oni činili. Pošto to znaju na Zapadu, važno je da se Kosovo pokrije i rašće pritisci na Srbiju, a na (premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina) Kurtija neće. Hoće, ali samo da ne dođe do situacije da Srbija reaguje, a to ni mi ne želimo”, rekao je predsednik Vučić. Kako je pojasnio u okviru toga je važno odricanje od Republike Srpske i da Srbija aktivno radi protiv Republike Srpske i samo kada je se odreknemo bićemo dobri.

Kao drugu stvar koja se traži od Srbije, predsednik Vučić je naveo uvođenje sankcija Rusiji i antikineski stav, a kao treći uvesti marionetski režim kakav su imali do 2012. godine.

 

Različite grupe deluju sinhronizovano sa ciljem vraćanja bivšeg režima

Predsednik Vučić izjavio je da na Srbiju vrše pritisak različite grupe koje deluju sinhronizovano, a koje, kako je rekao, žele vraćanje starog “marionetskog” režima sa kojim mogu da upravljaju.

Predsednik Vučić je podsetio na izjave da će Srbija trpeti posledice zbog toga što se nije priključila sankcijama protiv Rusije.

“Tu dolazimo do ovoga što je važno, što ste mogli da vidite poslednjih dana. Oni u stvari žele vraćanje starog režima, marionetskog režima kojim su upravljali kao sa pudlicama ili kao sa lutkama u pozorištu kojima mogu da kažu bilo šta i oni će sve da prihvate”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao, ako se analizira, vidi se da politički faktori koje neko želi da vidi na vlasti se ponašaju na taj način.

“Dovoljno je samo pogledati kada Ana Brnabić odgovori nekom od nemačkih zvaničnika poštujući slobodu, suverenitet naše zemlje i bude potpuno u pravu na ponos svakog građanina ove zemlje što Srbija sme i može tako da se ponaša, pojavljuju nam se odmah domaći političari koji kažu – sramno je takvo ponašanje, bolje je da im se sakrijemo pod skut i da im ljubimo cipele”, rekao je predsednik Vučić.

Imate one koji bi, kako je rekao predsednik Vučić, priznali takozvano Kosovo i uveli sankcije protiv Rusije i to više ne kriju.

Srbija i srpski narod ne prihvataju da budu marioneta i upravo, rekao je predsednik Vučić, pritisci postaju sve veći, a oni se sprovode preko institucija, organizacija, agencija, političara domaćih i regionalnih, međunarodnih, kao i preko medija i nevladinih organizacija.

“Ti mediji imaju sledeći zadatak, to je stalna kriminalizacija rukovodstva Srbije, to je dehumanizacija Srbije i to je stvaranje opšte loše atmosfere”, rekao je predsednik Vučić. Kao primer naveo je naslovnu stranu medija u okviru Junajted grupe gde piše da “Vučićev saradnik očitava brojila u Srbiji”, a da on ni ne zna ko je taj čovek.

429673208 951040213275792 7429157194235868193 N
Foto: FB/Aleksandar Vučić

“Niti sam ikad čuo za njegovu firmu, a onda se ispostavilo da je on moj saradnik, a to ide na naslovnu stranu… Dehumanizacija. Vučićev otac nije Vučićev otac, sin mu nije sin, majka mu je laka žena koja sa Albancima pravi decu, pa je čak i njega tako napravila i tako dalje i tako dalje, do opšte atmosfere u kojoj ti ljudi, ne kažem da veruju u to što pričaju, ali posle bezbroj ponavljanja, izgleda da su poverovali u to”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao predsednik Vučić, na isti način se ponaša i civilno društvo.

“Stalna demonizacija Srbije zbog tobože nedemokratskih odnosno autokratskih tendencija. Kada o tome govorim, imate podelu na dva dela – izbori nedemokratski bez ijednog dokaza, a drugo je tobože loše stanje u medijima, jer će kao i na političkoj sceni stanje biti dobro tek kada se postave snage koje će u potpunosti da im služe po sva ova tri cilja”, rekao je, između ostalog, predsednik Vučić.

 

U ponedeljak očekujem da čujem predlog za mandatara

Predsednik Vučić saopštio je da razgovori o kandidatu za predsednika vlade teku, da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i liste Srbija ne sme da stane, te da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da obaveste javnost ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.

“Do sada nisam čuo ko bi trebalo da bude mandatar, ja očekujem od onih koji tvore većinu, da me u ponedeljak obaveste da većinu imaju, a onda i da javnost obaveste o tome ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je prethodno rekao da je u skladu sa Ustavom uputio poziv za razgovore o kandidatu za predsednika vlade predstavnicima 10 izbornih lista, do sada je obavio pet i obaviće još dva, sa SPS i listom “Srbija ne sme da stane”, u ponedeljak. Tri liste – lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave.

 

Naći ćemo rešenje za Srbe na KiM-nećemo ih ostaviti na cedilu

Predsednik Vučić izjavio je da je veoma zabrinut za situaciju na Kosovu i Metohiji, ali da se nada da ćemo u narednim danima i nedeljama pronaći rešenje za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je poručio da nećemo srpski narod na Kosovu i Metohiji ostaviti na cedilu i da će oni dobijati svoje plate i penzije.

“Veoma sam zabrinut za situaciju na Kosovu i Metohiji. I nadam se da ćemo u narednim danima i nedeljama pronaći rešenje za srpski narod. I jedino što mogu da ponovim za te ljude, to je da ih nećemo ostaviti na cedilu i oni će dobiti svoje plate i penzije, na bilo koji način”, rekao je predsednik Vučić.

430011965 951040426609104 2504713814818837143 N
Foto: FB/Aleksandar Vučić

Moja savet i molba SNS, bolje ići na nove izbore u Beogradu

Predsednik Vučić izjavio je da je razgovarao sa predstavnicima pobedničke liste na izborima u Beogradu ”Beograd ne sme da stane” i da ih je zamolio da razmotre da se ide na nove izbore u Beogradu, jer Srbija mora da neguje demokratiju zbog sebe i ne sme da se dozvoli da se ponovi 2008. godina.

“Vi imate stranačke organe, moja molba za vas je da razmotrite ono što ću reći sada i ono što sam vama rekao i juče i danas, a to je da nam se ne ponovi 2008. godina, kada je došlo do, neko će nazvati nelegitimno formiranje vlasti, a to je bio čist lopovluk, kada su demokrate i socijalisti formirali vlast, uprkos sporazumu koji su socijalisti imali sa jednom drugom strankom”, rekao je predsednik Vučić napominjući da je pre tih izbora bilo jasno da njihovi birači nisu glasali za “koaliciju sa Đilasom”, ali da su bili naterani da u nju uđu.

Predsednik Vučić je rekao da je povodom toga razgovarao sa predsednikom privremenog organa grada Beograda Aleksandrom Šapićem, predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, kao i sa premijerkom Anom Brnabić, i dodao da Srbija demokratiju neguje i čuva zbog sebe, a ne zbog toga šta će neko drugi da kaže.

Predsednik Vučić je istakao da takva vrsta “lopovluka” Srbiji više nikada nije potrebna.

“Znam da vi imate većinu, što ćete i pokazati koliko danas ili sutra, jer verujem da će neki od tih ljudi da se priključe vašem pokretu i vašoj listi, ali je veoma važno da se ide na nove izbore, jer bolje  i da izgubite vlast nego da učestvujemo u toj vrsti krađe izbora kako je Srbija videla 2008. godine. To je moj savet i moja molba za vas”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je napomenuo i da danas neće moći da prisustvuje sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, jer u podne ima sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, ali je stranačke kolege zamolio da razmotre njegovu molbu i savet.

 

Zadovoljan sam radom Vlade u opremanju bolnica mamografima

Predsednik Vučić rekao je da je zadovoljan reakcijom Vlade Srbije kada je u pitanju obezbeđivanje mamografa i magnetnih rezonanci za bolnice i domove zdravlja u zemlji.

“Ostalo je samo u zdravstvenom centru Užice, Kladovo – gde je u toku instalacija, 5. i 12. marta počeće da rade magnetne u međuvremenu i Niš, Kragujevac, Zvezdara i Leskovac, Šabac, Valjevo i Čačak i Pirot u funkciji su magnetne rezonance. I još 10 komada za Smederevo, Ćupriju, Zaječar, Užice, Vranje, Sombor, Vršac, Požarevac, Loznicu, Prokuplje, i 11. u Pančevu, pošto vidim da se dvoumite oko Južnobanatskog okruga”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je za Pančevo potrebna ratifikacija Narodne skupštine i poručio da vide kako da to premoste pre same ratifikacije, jer je, kako je naglasio, život svakog čoveka važniji od formalnih stvari.

Naglasio je da premijerka Ana Brnabić sutra otvara radove na Naučno – tehnološkom parku u Kruševcu i rekao da sa tim mora da se nastavi.

“Moramo da vidimo kako i na koji način da dalje i u budućnosti unapređujemo znanje naših mladih ljudi, jer to je naša prioritetna stvar za budućnost, ali i rekao bih komparativna prednost u odnosu na sve druge”, rekao je predsednik Vučić.

 

Pritisci na Srbiju dolaze na tri načina

Predsednik Vučić izjavio je da se pritisci na Srbiju od strane međunarodnih zajednica sprovode na tri načina: preko institucija i političara, slučaja Banjska i stvaranja, kako je rekao, besmislenih afera.

Predsednik Vučić je rekao da je cilj međunarodnih pritisaka postavljanje vlasti u Srbiji koja bi bila marionetska i služila njihovim interesima.

Govoreći o pritiscima koji dolaze preko institucija, organizacija, agencija i domaćih, regionalnih i međunarodnih političara i medija, predsednik Vučić je rekao da je njihov cilj stalna kriminalizacija i dehumanizacija rukovodstva Srbije. Kao primer naveo je naslovnu stranu jednog medija iz Junajted grupe na kojoj on piše da njegov saradnik očitava brojila u Srbiji.

“Ja nemam pojma ni ko je čovek, ne znam da li sam ga video u životu, nisam, ni da li sam se čuo, ikad pretpostavljam da nisam. Niti mi šta znači njegovo ime i prezime. Niti sam ikad čuo za njegovu firmu, a onda se ispostavilo da je on moj saradnik, a to ide na naslovnoj strani”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao predsednik Vučić, cilj je da se preko laži kao što su priča o njegovom ocu ili izjava Borka Stefanovića da se u Srbiji nikada lošije nije živelo, stvori loša atmosfera u društvu.

“Dakle, to je jedan od razloga i smisao onoga što rade. Preko, naravno, nevladinog sektora, isti recept. Domaći, regionalni, međunarodni, to je potpuno svejedno. Freedom House kaže da je Srbija pala za tri mesta. Pa pala je zato što je izveštaj pisao čovek koji se zove Nikola Burazer iz ove zemlje. I uvek na isti način i uvek se isto ponašaju i uvek sinhronizovano deluju kad god je potrebno na bilo koji način da se to učini”, poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da, kompletno civilno društvo ima iste finansijere, da su tu još različite grupe za pritisak, od verskih do navijačkih grupa.

“Njihova argumentacija je stalna demonizacija Srbije zbog tobožnih, nedemokratskih odnosno autokratskih tendencija”, naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da se najčešće uzimaju izbori, za koje tvrde da su nedemokratski, bez ikakvog dokaza, i stanje u medijima.

“Jer će, kao i na političkoj sceni, stanje biti dobro tek kada se postave snage koje će u potpunosti da im služe”, poručio je predsednik Vučić.

Kako je naveo, drugi način pritiska je Banjska. To se, rekao je predsednik Vučić, radi da bi se smanjila krivica režima Aljbina Kurtija, da se nikada ne bi pričalo o pokušaju ubistva Galjaka, dece Stojanović u Štrpcu, o proterivanju Srba sa Kosova i Metohije, o stalnim unilateralnim potezima.

“Uvek ćemo to da vadimo i da objašnjamo i govorimo kako je Srbija užasan primer”, rekao je predsednik Vučić.

Kao treći način sprovođenja pritiska na Beograd naveo je stvaranje bezbrojnih, besmislenih i izmišljenih afera, u smislu pogoršanja opšte atmosfere u društvu.

“To znači da svakog dana izmislite nekog Vučićevog saradnika, nije važno šta ste izmislili, i onda ljudi kažu – pa čekajte, ako je jedna desetina od ovoga tačno, što su ovi napisali. Svakog dana ćemo ljude tim da bombardujemo. Stvarno su ovi grozni, stvarno su loši. Potrebni su nam neki drugi”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da ljudi ne treba da misle da je Mihael Rot slučajno pisao o navodnim manipulacijama na izborima u Srbiji i da je izazvano stvarnom brigom za izbornu situaciju u Srbiji.

“Pa, primetili ste da nije napisao ništa o izborima na severu Kosova gde je 3,4% ljudi izašlo na izbore. To su za njega dobri, legalni, legitimni izbori. Nikakve veze to sa istinom nema. Nikakvi to nisu pošteni ni posmatrači, ni posrednici, niti bilo šta drugo. To su ljudi koji imaju svoje vitalne političke interese”, poručio je predsednik Vučić.

 

U narednih 7 dana povući ću poteze na stvaranju Pokreta

Predsednik Vučić izjavio je da će u narednih sedam dana povući neke poteze i zamoliti ljude da razumeju položaj Srbije, ali i nadu i šansu Srbije, ukoliko se ujedinimo.

Predsednik Vučić je to rekao na pitanje Tanjuga da li će biti formiran Pokret za narod i državu i naglasio da to nije ujedinjenje oko ministarskih mesta ili funkcija.

“Da li ćete dobiti proviziju, nećete. Ako tako hoćete dobrodošli ste, ako nećete, idite kod ovih drugih koji samo što nisu došli na vlast i koji služe nekim tuđim interesima”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je, na pitanje u kojoj će formi izaći na izbore ako se formira Pokret, rekao da lista “Srbija ne sme da stane” i “Beograd ne sme da stane” znaju njegov stav i da će njegov stav biti pročitan na Predsedništvu Srpske napredne stranke.

“Moraće da odgovore na pitanje kako hoće na nove izbore. Neće biti krađe izborne volje i onoga kako je Đilas naterao socijaliste da formiraju vladu”, rekao je predsednik Vučić i istakao da Srpska napredna stranka ima legalnu većinu.

 

Pozivam vladu da od ponedeljka krene u implementaciju preporuka ODIHR

Predsednik Vučić pozvao je Vladu Srbije da brzo reaguje povodom preporuka ODIHR-a i da u skladu sa tim od ponedeljka kroz radnu grupu krene u njihovu implementaciju.

“Želim da pozovem Vladu Srbije da analizira u potpunosti – detaljno i temeljno preporuke ODIHR-a i da odmah krene u realizaciju, u kratkom roku, sve što je moguće odmah, ali da pokušamo da to bude svih 25 preporuka”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je naglasio da tu ima dobrih stvari, posebno kada je reč o invalidima i njihovom pristupu biračkim mestima, kao i da je najveći deo preporuka sastavljen na vrlo profesionalan način.

“Implementacija je važna zbog nas, da mi znamo da imamo demokratski poredak u zemlji, a ne to kako će neko drugi da nas vidi i da nas ocenjuje u skladu sa svojim geopolitičkim interesima”, rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da je upravo zato bilo važno što smo uvek imali maksimalnu uzdržanost policije i naših državnih organa kada su politički protivnici demonstrirali, bez obzira što su brutalno kršili sve zakone, zauzimali auto-puteve, upadali u ustanove, napadali policiju.

Posao nadležnih je, naveo je predsednik Vučić, bio da se u poslednjem trenutku interveniše uz minimalnu upotrebu sile, kako bi se pokazalo da se naša demokratija zaista razlikuje od demokratije onih koji nam čitaju lekcije, koji na dnevnom nivou uhapse po hiljadu ljudi koji drugačije misle, samo zato što demonstriraju ispred nekih objekata.

 

Beograd i Srbija nisu nebezbedni kako se predstavlja

Predsednik Vučić izjavio je da mediji stalno stvaraju atmosferu straha i beznađa, sliku nebezbedne Srbije i nebezbednog Beograda, dok je stvarnost, potpuno drugačija.

“Broj ubistva i teških ubistva 2001. bio je 215, 2012. je iznosio 212, a 2023. koja je za nas bila izuzetno teška, zbog dva jeziva masakra, bilo je tri puta manje ubistava, 77. Od toga imali smo najveću stopu rasvetljenih ubistava kao i 2021. Tada je bilo 98 odsto, sada 92,2 odsto”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je naveo, čak 40 odsto ubistava ostalo je nerazjašnjeno iz 2001. godine.

“Samo sam želeo da vam pokažem na tom jednom primeru, kako neko na silu pokušava jedan od najbezbednijih gradova i jednu od najbezbednijih zemalja u Evropi i na svetu da predstavi potpuno drugačijom”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je predsednik Vučić naveo, jedan grad u Americi u danu ima više ubistva nego što ima Srbija na mesečnom nivou.

“Samo da imate u vidu koliko je Srbija bezbedna i sigurna, a da li može i dalje da se popravlja, pa naravno”, istakao je predsednik Vučić.

Kada je reč o suzbijanju kriminala, 2001. je bilo 123.713 krivičnih dela, dok je 2023. bilo gotovo duplo manje, odnosno 70.085, naveo je predsednik Vučić.

“Broj krivičnih dela silovanja u 2003. iznosio je 127, u 2008. godini iznosio je 125, dok je prošle godine zabeleženo 52 silovanja na nivou cele Srbije”, rekao je predsednik Vučić i dodao da će brojkama biti zadovoljan tek kada one budu na nuli.

 

Sa svima na konsultacijama sam razgovarao o važnim stvarima

Predsednik Vučić izjavio je da je sa predstavnicima pokreta “Mi – glas iz naroda”, ali i sa svim drugima, razgovarao o svim važnim pitanjima na normalan način.

Predsednik VUčić je na pitanje Tanjuga šta je na sastanku razgovarao sa predstavnicima te liste, rekao da je tako razgovarao i sa predstavnicima manjinskih lista i svima koji su došli na konsultacije.

“Ja sam formalno obavio svoje, pitao ih da li imaju većinu, da li imaju kandidata za mandatara i oni su rekli da nemaju. Pristojno i civilizovano su se ponašali, nisu izvodili performanse kao neki drugi. Nema zaključaka iz tog razgovora koji nije zanimljiv za građane”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je sasvim legitimno mišljenje da su im potrebni novi izbori, ali da to nije odgovorno ponašanje.

“Srbiji je potreban Beograd i Beogradu Srbija u kojoj će da se radi i koji će da ide ubrzano, a ne da idu iz krize u krizu. Oni su mogli da donesu odluku da se priklone bilo kojoj strani, ali su rekli da su svi isti. Ali šta ako na izborima ne budu zadovoljni, jel hoće nove izbore. Izgubili smo pet meseci”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao i da politika nije nešto u čemu vi možete da se dopadnete ljudima svaki dan.

“Nije lako biti predsednik kućnog saveta, a možete misliti kako je teško voditi zemlju pod ovakvim pritiscima kakve sam pokazao i svi znate da je to tako. Voleli me, ne voleli, svi znate da je tako. I svi su negde srećni, ej pusti imamo tu budalu, nek se on bakće sa tim, a mi ćemo svakako da ga pljunemo, šta god on da uradi”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao zaključak i jednih i drugih i trećih je isti – istovremeno ga napadaju da je izdajnik i velikosrpski nacionalista koji izoluje zemlju.

“Kako izolujem zemlju ne zna se, ali nije ni važno. Šta ih briga? Pričaju, Srbiju vodim u siromaštvo, jer su to naučili kao pijani plota se drže nečega što su naučili dok su bili loši đaci i studenti i njihovog vremena. Samo vi njih da pitate, a kad ste to bili bogatiji u Srbiji? Posebno vi koji o tome pričate”, rekao je predsednik Vučić.

 

Nikad neću pristati na pritiske sa Zapada i ucene po pitanju izbora

Predsednik Vučić poručio je da nikad neće pristati na pritiske sa Zapada i ucene po pitanju izbora i da nikada nikome ne bi predao vlast da bih sebe duže čuvao na nekom nivou vlasti.

Predsednik Vučić je odgovarajući na pitanje novinara da li su tačna nagađanja da postoji pritisak sa Zapada da preda opoziciji vlast na sledećim izborima rekao da mu je bolje da izgubi vlast nego da je nekome sam preda.

“Radije bih umrao na bilo koji način nego što bih prihvatio to što mi neko kaže. Što znači, boriću se i ukoliko moji prijatelji budu rekli da im ja ne smetam u tome, daću sve od sebe više nego ikada – da se suprostavim onima koji bi da sruše Srbiju i da unište Beograd. Daću sve od sebe, a na ovakve pritiske i ucene nikada neću pristati”, poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da je pogrešna adresa svima koji vršite takve pritiske.

“I razumem zašto je potrebno od mene praviti demona. Suviše sam tvrdoglav i suviše volim svoju zemlju da bih pristao da budem njihov potrčko”, naglasio je predsednik Vučić.

 

Sa oduševljenjem ću pomoći SNS u kampanji

Predsednik Vučić izjavio je da su ga iz Predsedništva Srpske napredne stranke pozvali da im pomogne za, kako je rekao, predstojeće izbore i da je on to sa oduševljenjem prihvatio.

Predsednik Vučić je ironično rekao da opozicija ne mora da brine, imajući u vidu koliko je, prema njima, nepopularan, i kako njegovi ljudi očitavaju brojila za struju.

“Pošto su ubedili narod u sve to, onda oni pobeđuju sa bar 75 odsto glasova, toliko ih narod voli. Ne moraju da brinu. A ja ću biti ponosan da budem i u onih 25 odsto, što će da bude protiv njih. I boriću se i nikada neću odustati, boriću se za svoju zemlju, za svoj grad i za svoj narod”, poručio je predsednik Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara da je mogući kandidat koalicije Srbija protiv nasilja za gradonačelnika Beograda Dejan Bodiroga, predsednik Vučić je odgovorio da imaju pravo da kandiduju koga hoće, ali da onaj ko se bavi politikom mora, da ima kapacitet za to.

“To  nije samo koliko ste davali golova i koševa. Nije Aleksandar Šapić uspešan zato što je bio najbolji strelac jugoslovenske i srpske reprezentacije u vaterpolu, već zato što je uspešno vodio opštinu Novi Beograd, zato što se uspešno bavi svojim poslom. Tako da, biće to dobra utakmica”, zaključio je predsednik Vučić.

Kako je rekao, i Bodiroga i svi drugi su kandidati Dragana Đilasa.

“Eto mene, da pomognem i protiv Bodiroge, i protiv Đilasa, pošto su sve to Đilasovi kandidati. Svi ti Proglasi, sve je to, kao što smo od početka znali, Đilasovo. Oni, pošto su, kako su rekli, pokradeni, onda oni sigurno i ubedljivo pobeđuju”, poručio je predsednik Vučić.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još: