Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

APEL ABS ZA DODATNI OPREZ U SAOBRAĆAJU U VREME PRAZNIKA

Mačva, Srbija
Agencija Za Bezbednost Saobracaja

Ana Acan

Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.

Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka, napominje ABS.

Analize koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja ukazuju na to da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

“Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci”, kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Pešacima i biciklistima savetuju da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni.

“Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise”, saopštio je ABS.

Agencija podseća vozače i putnike u automobilima da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu. Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji, saopštio je ABS.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još: