Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

BAJIĆ: Zelenoviću, gde je nestalo pet miliona evra iz budžeta grada?

Mačva
405961238 734439978718951 7970303788805339378 N

Jelena Đondović

Dr Živan Bajić, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac izjavio je danas da su mnoge stvari tokom mandata Nebojše Zelenovića u Šapcu ostale neobjašnjene. Na prvom mestu, gde je nestalo pet miliona evra iz budžeta grada za 2015. godinu, onda kako to da mu je bio validan referendum na kom glasa 11 odsto od ukupnog broja birača, a zna se da je za referendum potrebno izjašnjavanje najmanje 50 odsto?

-Bez odgovora je ostalo i pitanje kako je Trg šabačkih žrtava rekonstruisan, ako se zna da je uslov svih uslova bila izgradnja podzemne i nadzemne garaže? Evropska banka za obnovu i razvoj platila je 250.000 evra za konsultantske usluge 16 eksperata koji su radili na projektu i koji su pripremili dokumentaciju. Ipak, umesto garaže kapaciteta od 236 do 286 mesta, osvanula je površina ofarbana u razne nijanse roze boje – naveo je Bajić i nastavio:

-Šapčanima nije odgovoreno ni koliko ih je koštala reklama objavljena u magazinu FDI, a koji Nebojša Zelenović naziva Fajnenšl Tajmsom. U izdanju za 2018. godinu na 26. stranici tekst o Šapcu je sponzorisan od strane grada Šapca. Po kojoj ceni, nikada nismo saznali. Nebojša Zelenović kada govori o prepoznavanju Šapca kao grada budućnosti od strane prestižnog Fajnenšl Tajmsa, nekako uvek zaboravi da pomene da magazin u kom je objavljen plaćeni tekst o Šapcu zapravo nije Fajnenš Tajms, već u potpunosti druga novina koja sa ovom poznatijom ima sličnosti jedino što su deo iste grupacije – dodao je on.

-Posebno je neverovatno što Nebojša Zelenović tvrdi da od 2020. godine u Šapcu nije urađen nijedan veći projekat. Hala sportova u vlasništvu grada, kompleks otvorenih bazena, auto-put od Rume do Šapca, preko 120 kilometara puteva u šabačkim selima u koja Zelenović nije ni privirio … Ovo je mali deo onoga što je u Šapcu urađeno za samo tri godine. Razvoj Šapca je krenuo od oktobra 2020. godine. Kada su naš grad i država napokon postali partneri. A pre toga kada su Šapčani odlučili da se opredeljuju za politiku razvoja koju sprovodi Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić. Sigurni smo da Šabac nastavlja sa razvojem već 18. decembra. Šabac ne sme da stane – zaključio je Bajić.

 

Pročitajte još: