Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

BLIZU 3.000 MLADIH PORODICA DOBILO KUĆE U SELIMA ŠIROM SRBIJE

Srbija
Milan Krkobabic

Ana Acan

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić posetio je šestočlanu porodicu Ćosić u selu Venčac, koja je kupila kuću zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu, i tom prilikom izjavio da je gotovo 3.000 porodica širom Srbije na ovaj način dobilo krov nad glavom.

Milan Krkobabic

Krkobabić je, tokom radne posete Rasinskom upravnom okrugu, Aleksandrovcu i tamošnjim selima, razgovarao sa čelnicima ove opštine o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja 55 sela, koliko ih broji ova opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac.

On je naveo da je ono što radi Ministarstvo mnogo više od naseljavanja praznih kuća po selima – to su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak.

Milan Krkobabic

Predsednica opštine Aleksandrovac Jelena Paunović iskazala je zahvalnost na podršci koju Ministarstvo pruža svojim programima. Paunović je navela da se od početka programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica skućilo u selima Aleksandrovca.

Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa približno 7,5 miliona dinara pomognut je rad i jedne zemljoradničke zadruge, istakla je Paunović.

Tanjug

Pročitajte još: