Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

BRNABIĆ RASPISALA LOKALNE IZBORE ZA 2. JUN U 66 JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE

Srbija
Ana BrnabiÆ

Ana Acan

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je danas izbore za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave, istog dana kada i beogradski, pošto je nedavno Narodna skupština dvotrećinskom većinom usvojila izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima.

Ana BrnabiÆ

“Kao rezultat uspešnog dijaloga parlamentarnih stranaka, stekli su se uslovi za raspisivanje izbora u 66 jedinica lokalne samouprave. Izbori u ovim lokalnim samoupravama održaće se na isti dan kao i izbori za odbornike u Skupštini Grada Beograda odnosno 2. juna ove godine.

Raduje me što smo iz parlamenta poslali snažnu poruku svim našim građanima da smo kao njihovi izabrani predstavnici kadri i sposobni da razgovaramo i da postignemo dogovor uprkos svim našim razlikama”, rekla je Brnabić posle raspisivanja.

Ana BrnabiÆ

Ona je još jednom pozvala sve političke aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je zajednička obaveza da se politički sistem razvija u demokratskom pravcu koji promoviše dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumevanja.

“Kao predsednica Narodne skupštine Republike Srbije nastaviću da insistiram da ovo najviše predstavničko telo svih građana Republike Srbije poštuje i promoviše upravo takve vrednosti”, poručila je Brnabić.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: