Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

BRZA SAOBRAĆAJNICA ŠABAC-LOZNICA U FUNKCIJI DO KRAJA OVE GODINE

Mačva, Srbija
4

Ana Acan

Na Đurđevdan, redakcija portala Šabac 24/7 prolazila je pored gradilišta brze saobraćajnice „Šabac-Loznica“ na trasi od auto-puta „Ruma-Šabac“ na ulasku u selo Štitar i zabeležila ove kadrove.

1

Intenzivni radovi na saobraćajnici dugoj 53,88 km. Obavljeno je i asfaltiranje u mesnoj zajednici Majur, a ovih dana radilo se i na mostovima 2 i 7 kod Drenovca i Štitara. Istovremeno radilo se na izgradnji nasipa, postavljanje kamenog materijala, regulaciji reke Lešnice i izgradnji objekata.

Brza saobraćajnica od Šapca do Loznicе, najvеći jе saobraćajni infrastrukturni projеkat u ovom dеlu Srbijе, jеdan od dеsеt projеkata auto-putеva i brzih saobraćajnica kojе se trеnutno grade u našoj zеmlji.

3

Podsetimo, moderna saobraćajnica koja će povezati Rumu i Loznicu, u ukupnoj dužini od 77 km, obuhvataće tri prostorne celine: Ruma – Šabac most na Savi u dužini od 22 km auto-put u punom profilu, koji je otvoren u oktobru prošle godine. Druga celina – most preko reke Save od 1,3 km, koji je takođe pušten u saobraćaj. Treća deonica je Šabac-Loznica, koja se gradi u profilu brze saobraćajnice u dužini od 55 kilometara.

Saobraćajnica je projektovana sa četiri kolovozne trake, po dve u oba smera i zaobilazi sva naseljena mesta kroz koja sada prolazi magistralni put M-19.

2

Predviđene su tri kružne raskrsnice – Lešnica, Lipnički Šor i Loznica sever (veza sa postojećim državnim putem I-b reda broj 2), šest mostova, četiri propusta za prolaz kanala, kao i osam prelaza preko budućeg puta.

Ovaj značajan infrastrukturni projekat približava Mačvu, Loznicu i Podrinje sa Novim Sadom i Beogradom, gde će se od Šapca do Beograda stizati za 40 minuta, a do Loznice za 75 minuta.

Video na našem Instagram profilu možete pogledati putem ovog linka – BS Šabac-Loznica, radovi na ulasku u selo Štitar

5

Pročitajte još: