Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ČEKA NAS SPEKTAKL U Šabac na koncert stiže balkanska Edit Pjaf!

Razonoda
Sabac Amira Post

Dragutin Bužić

Scena Šabačkog pozorišta biće mesto svojevrsnog muzičkog spektakla.
Sarajka Amira Medunjanin zakazala je koncert za 9. februar 2024, a karte su već u prodaji po ceni od 1.500 i 1.800 dinara.
Danas, kada kažete – sevdalinka, odmah pomislite na Amiru, koju je “Gardijan“ nazvao balkanskom Bili Holidej. Ako je još niste uživo čuli, mnogo ste propustili, a priliku da ispravite tu grešku imaćete baš u Šapcu, za nepunih mesec dana.
Njeni koncerti su uvek svojevrsni performansi, s obzirom na to da osim pesmom sa publikom komunicira i direktnim obraćanjem, koje je neretko veoma duhovito. Takođe, sa njom na sceni su uvek vrsni muzičari.
“Gardijan“ je Amiri ovako pisao: “Podseća na Edit Pjaf. Ona je balkanska Bili Holidej. Postoje trenuci u kojima odjekuje čak i Marija Kalas. Glas joj je svilen, ali odlučan, bačen u duboku i okultnu senku, često razigran i erotičan“.
A, da li je takav glas proizvod čistog talenta ili je pohađali muzičku školu i časove pevanja, Amira je jednom prilikom objasnila:
– Nažalost, nisam pohađala muzičku školu. Niti sam javno nastupala ili bila u nekom bendu. Iako sam želela. Međutim, radila sam neki drugi posao, koji mi je okupirao većinu vremena. A kada govorimo o uzorima, to su doajeni sevdaha, kao što su Nada Mamula, Ksenija Cicvarić, Safet Isović, Himzo Polovina, Zaim Imamović i mnogi drugi.

Pročitajte još: