Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

CESID/IPSOS – REZULTATI BEOGRAD, NOVI SAD I NIŠ NA 100 ODSTO OBRAĐENOG UZORKA

Srbija
Glasacka Kutija

Ana Acan

Beograd

Prema procenama Cesida i Ipsosa, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka u Beogradu, najviše mandata, 64 osvojila je lista “Beograd sutra” za koju je glasalo 52,9 odsto birača.

Sledi lista “Kreni promeni” koja je osvojila 21 mandat i 17,4 odsto glasova birača, dok je treće mesto zauzela lista “Biramo Beograd” sa 12,2 odsto glasova birača i 14 mandata.

Na četvrtom mestu je lista “Mi snaga naroda” sa devet mandata i 8,1 odsto glasova, a Ruska stranka 1,2 odsto glasova i dva mandata.

Novi Sad

Prema procenama Cesida i Ipsosa, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka u Novom Sadu, najviše mandata, 46 osvojila je lista “Novi Sad sutra”, sa 53,1 odsto glasova.

Sledi lista “Udruženi za slobodan Novi Sad” koja je osvojila 20 mandata, sa 24 odsto glasova, dok je treće mesto zauzela lista “Kreni promeni” sa osam mandata i 9,7 odsto glasova.

Na četvrtom mestu je lista “Heroji-Miša Bačulov” sa tri mandata i 3,8 odsto glasova, a Lista SVM koju predvodi Balint Pastor osvojila je jedan mandat i 1,2 odsto glasova.

Niš

Prema projekciji Cesida i IPSOS-a raspodele mandata za odbornike SO Grada Niša na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, lista “Aleksandar Vučić – Niš sutra” ima 29 odbornika.

Prema toj projekciji, Grupa građana “Dr Dragan Milić” ima 16, Biramo Niš-Đorđe Stanković 10, Ujedinjeni-Nada za Niš- Miodrag Stanković-Nova tri, Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni-Promeni dva, a lista Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić jednog odbornika.

Bez mandata su liste Niš naš grad-Branislav Bane Jovanović-Novo, Glas naroda je snaga naroda, Ujedinjeni za selo i grad-Budimo na čisto, Za naš Niš-Petar Bogićević – Koalicija snaga i Bojan Avramović – Ne damo Niš.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: