Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DA LI NAS USKORO ČEKA IZLAZAK NA BIRALIŠTA? Izbori možda 17. decembra

Srbija
Image

Jelena Đondović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će zajedno biti održani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još nekim opštinama, dodajući da su spremni za njih od 17.decembra.

Vučić je to rekao na RTS-u, odgovarajući na pitanje kada će i koji izbori biti održani.

-Ja sam dobio pismo (opozicije) i evo da im zvanično odgovorim. Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki su protiv, u ovom trenutku ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete demokratiju, da poštujete opozicione stranke, šta god mislili o njihovom radu, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom i to govorim kao predsednik Srbije, a ne kao član stranke – rekao je Vučić.

Dodao je da bi voleo više odgovornosti posebno u teškim trenucima za državu kao što smo ih imali 3.maja ili juče, danas, kako kaže, ne bi škodilo, ljudi bi to umeli da cene.

-Ali oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego u vreme kada su oni vladali ovom zemljom. Ni sam čim od toga nisam saglasan i prihvatio sam njihovu ideju – rekao je Vučić.

-Mi smo spremni za izbore od 17. decembra, mislim da ne možete 24. decembra, to je Badnji dan, katolički Božić – rekao je Vučić.

Na pitanje da li će izbori biti održani 17. decembra, Vučić je odgovorio:

-Da, mogu da budu 17. decembra”. Precizirao je da će biti zajedno održani i parlamentarni, pokrajinski i beogradski i u još nekim opštinama.

-U većini ne, ali u još nekim opštinama svakako. Ja sam danas razgovarao sa Aleksandrom Šapićem, dogovorili smo se i kako će da se predstave rezultati za Beograd, on će voditi najverovatnije tu listu. To je predlog Miloša Vučevića, predsednika SNS – najavio je Vučić.

Na pitanje da li će njegovo ime biti na listi, Vučić je rekao da će, ako to od njega budu tražili, prihvatiti sa najvećim zadovoljstvom i čašću.

-Ta stranka je donela ogromne promene i borila se za srpski narod pod najtežim okolnostima – istakao je Vučić.

Pročitajte još: