Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DAČIĆ: NEMA SAZNANJA DA SRBIJI PRETI TERORISTIČKI AKT

Srbija
Ivica DaÈiÆ

Ana Acan

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je  situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

“Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna”, rekao je Dačić na konferenciji za medije.

Ivica DaÈiÆ

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bismo sprečili svaku mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi. Dačić je dodao i da kada je u pitanju teroristički napad u Moskvi trenutno nema podataka da je neki državljanin Srbije nastradao, a prema informacijama kojima se raspolaže jedan naš državljanin je bio na događaju na kome se desio napad.

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenim događajima na otvorenom u našoj zemlji, Dačić je rekao da će se time baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će neki skupovi biti održani, a neki verovatno neće.

Što se tiče prijateljske fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Zenita, rekao je za sada ostaje ono što je i sinoć rečeno, tj. da će ova utakmica biti odigrana.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: