Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DANAS ISTIČE ROK ZA IZBOR STUDENTSKE STIPENDIJE OD ODREĐENE INSTITUCIJE

Srbija
Studenti Akademija Nis.edu.rs

Ana Acan

Danas je poslednji dan da se kandidati koji su konkurisali i dobili studentske stipendije više različitih institucija, odluče za jednu od njih i obaveste instituciju od čije stipendije odustaju, izjavio je za Tanjug Nemanja Ðikanović, rukovodilac Fonda za mlade talente Ministarstva nauke, inovacije i tehnološkog razvoja.

“Budući da su Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija, podsećamo sve kandidate da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije”, rekao je Đikanović.

Prema njegovim rečima, u slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara 2024. godine. “U slučaju da odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na mejl studentski.krediti@posted.co.rs.

 

 

 

 

Foto: akademijanis.edu.rs

Pročitajte još: