Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DONACIJA VLADE JAPANA ZA OPŠTINE VLADIMIRCI I MALI ZVORNIK

Mačva, Srbija
1

Ana Acan

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Ambasadom Japana u Srbiji, organizovalo je u Palati Srbija svečanu ceremoniju potpisivanja donatorskih ugovora, za šest lokalnih samouprava čija ukupna vrednost premašuje 314 hiljada evra. Iz Mačvanskog upravnog okruga donaciju su dobile opštine Vladimirci i Mali Zvornik.

Donatorske ugovore ambasador Japana u Srbiji, Akira Imamura potpisao je sa direktorkom PU “Radost” Vrnjačka Banja Draganom Hadži-Ristić, direktorkom PU „Crvenkapa“ Mali Zvornik Jelenom Nikolić, direktorom JKP “Usluga” Boljevac Zoranom Konićem, direktorom JKSP Svrljig Jovanom Đorđevićem, v.d. direktora JKP „Izvor“ Vladimirci Nebojšom Radovićem i direktorkom Doma za duševno obolela lica “1.Oktobar” Plandište Izabelom Jovanović.

Img 0446a65d8625cc5d5363ef3bca0f80d0 V E1708723484613 1024x587

Na osnovu potpisanog ugovora opštini Vladimirci odobrena su donatorska sredstava u iznosu od 48.000 eura, za nabavku mini bagera, koji će se koristiti za intervencije na terenu i tako značajno olakšati i unaprediti rad JKP ,,Izvor“ Vladimirci.

Događaju je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Lav Pajkić, kao i predsednici pomenutih opština za koje su obezbeđene donacije.

3

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović istakao je da će donacije biti iskorišćene za unapređenje objekata predškolskih ustanova, komunalnih delatnosti, kao i higijenske zaštite lica sa duševnim oboljenjima. Izrazivši zahvalnost Japanu i njegovim građanima na dosadašnjem angažovanju i pruženoj podršci, ministar Martinović je naglasio da je ovaj događaj još jedan dokaz da su bilateralni odnosi Japana i Srbije sadržajni, izrazito partnerski i u stalnom usponu.

– Briga o interesima i potrebama građana, kao i briga o daljem razvoju lokalnih samouprava, najviši je prioritet Vlade Srbije i podjednako je važno da gradovi i opštine prepoznaju MDULS kao izvor snažne podrške i stabilan osolonac, kako bi se partnerski radilo na prevazilaženju izazova, izgradnji boljih usluga, unapređenju lokalnog razvoja i podizanju životnog standarda građana, poručio je ministar Martinović.

4

Ambasador Japana u Republici Srbiji Akira Imamura izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ceremoniji potpisivanja za šest novih Projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS).

-Srbija i Japan imaju prijateljstvo dugo preko 140 godina i naše zemlje se nikada nisu suzdržale da pomognu jedna drugoj u teškim vremenima. Japan se još uvek seća pomoći koju mu je Srbija poslala 2011. godine, kada se desio snažan zemljotres i tsunami, a 1. januara ove godine Japan je zadesio još jedan snažan zemljotres, koji je odneo preko 200 života. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je i ovom prilikom ponudio pravovremenu pomoć narodu Japana. Vlada Japana podržava razvojne strategije Srbije, a pogotovo kroz POPOS. Ova grant šema ima za cilj da podrži građane Srbije, pružajući im neophodna sredstva i usluge za svakodnevni život. Od 1999. godine do sada kroz POPOS je donirano preko 16 miliona evra, naveo je ambasador i dodao da su današnji ugovori potpisani za još šest novih projekata, u vrednosti više od 314 hiljada evra, izrazivši nadu da će ovi projekti značajno doprineti poboljšanju životnih standarda i da će ljudima obezbediti lagodniji i sigurniji život.

1

Pročitajte još: