Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DR ALEKSANDAR PAJIĆ: Učiniću sve da svojim radom opravdam poverenje građana

Mačva
Dr A.pajic

Ana Acan

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Šapca, još jedan mandat gradonačelnika poveren je dr Aleksandru Pajiću. Zahvaljući se građanima na podršci koju su pružili politici Srpske napredne stranke i na lokalnim izborima 17. decembra Pajić je poručio da će učiniti sve da to povrenje i opravda svojim radom.

 

„Čast mi je i privilegija što sam po drugi put izabran za gradonačelnika Šapca. Hvala sugrađanima na velikoj podršci i poverenju koje su nam ukazali na izborima 17. decembra, a ja ću učiniti sve da to poverenje svojim radom opravdam. Veliki posao nas čeka u naredne četiri godine. Imamo velike planove prema Šapcu kao gradu budućnosti. Nastavićemo da radimo i gradimo kako bi svaki deo našeg grada bio podjednako razvijen i kako bi svi građani živeli bolje“, poručuje Pajić.

 

Pored Srpske napredne stranke koja ponovo ima apsolutnu većinu u Skupštini grada Šapca, kao što je to bio slučaj i u prethodnom mandatu, tu su i naši partneri Pokret „Zapadna Srbija“ i Evropska zelena partija, dok je novi postizborni koalicioni partner Socijalistička partija Srbije.

 

„To znači da sada skupštinsku većinu u gradskom parlamentu čini 47 od ukupno 69 odbornika, tačnije reč je o dvotrećinskoj većini, što je izuzetno značajno za dalji rad gradskog parlamenta jer nas u narednim godinama očekuju značajne odluke i projekti kako bi se naš grad razvijao i napredovao u svakom segmentu. Šabac je jedna od lokalnih samouprava koje su imale najveći broj izbornih lista, čak 12. U narednom mandatu u skupštinski rad biće uključene i dve opozicione liste, što je jako dobro, a jedino lista Nebojše Zelenovića nije prisustvovala konstitutivnoj sednici. Nadam se da će u interesu građana tu svoju odluku promeniti, jer građani su jasno rekli šta misle o politikama koje su bile predstavljene na poslednjim izborima“, kaže Pajić.

Pročitajte još: