Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DR SLOBODAN POPOVIĆ: Nikada se ovoliko nije ulagalo u zdravstvo, bila bi šteta da to stane!

Mačva
1000078555

Jelena Đondović

U zdravstvo nikada veća ulaganja nisu bila. Država Srbija je 147 objekata renovirala, adaptirala i izgradila, a određeni broj je u pripremi. Dobijamo novu bolnicu na novoj lokaciji po internacionalnim standardima. Projektna dokumentacija je gotova, a već na proleće očekujemo prve radove, rekao je dr Slobodan Popović, kandidat za odbornika na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Šabac ne sme da stane”.

– To je bila klasična opstrukcija. Zašto smo mi naprednjaci, čim smo došli na vlast, posle par meseci raspisali tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije. To je bilo 2020. godine, a moglo je tri ili četiri godine ranije. Ne znam koji je motiv bio, ali izgubili smo dragoceno vreme – rekao je dr Popović objašnjavajući da je za raspisivanje tendera bila odgovorna lokalna samouprava.

Borba sa kovid 19 pandemijom najteži je period za zdravstvo unazad decenijama. Kako je dr Popović naglasio, država je zdravstvu omogućila da imamo i opremu i lekove. Trebalo je i mnogo izvršilaca, lekara, sestara, tehničara i tehničkog osoblja da taj posao iznese.

– Ti ljudi zaslužuju da budu nagrađeni. Sjajna je stvar da su svi oni dobili posao za stalno. Zaključkom Vlade Republike Srbije od 14. novembra, svi koji su učestvovali u lečenju kovid pacijenata dobili su posao. U šabačkoj bolnici 94 će dobiti ugovore za stalno i to 11 lekara, 61 medicinska sestra i tehničar i 22 radnika u tehničkoj službi. Više izvršilaca podići će kvalitet zdravstvene usluge – rekao je dr Popović.

Kao kandidat na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Šabac ne sme da stane”, dr Popović je govorio o tome šta ga je privuklo politici Srpske napredne stranke čiji je član dugi niz godina.

– Ova vlast je garant mira i stabilnosti. Od devastirane zemlje koja je bankrotirala, krenuli smo intenzivno napred. Radi se 365 dana u godini 24 časa i rezultati su tu. Šteta bi bilo da sve to stane i da se započete stvari ne dovrše – naglasio je dr Slobodan Popović.

 

Pročitajte još: