Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

DRUGA GODINA KAKO ŠABAC SPROVODI OVAJ PROJEKAT: Uručeno 48 ugovora za kupovinu kotlova

Mačva
Gradonačelnik Šapca

Damira Ramadani

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je danas ugovore vlasnicima kuća, kojima su odobrena sredstava za nabavku kotolova na pelet i gas.

„Potpisao sam danas Ugovor o subvencionisanju kupovine kotlova na pelet i gas sa građanima, koji su ostvarili pravo u okviru projekta „Sprovođenje mera smanjenja zagađenja vazduha u gradu Šapcu poreklom iz individualnih ložišta za 2023. godinu“, objavio je on na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram i istakao da je ovo druga godina kako grad sprovodi ovaj projekat uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Gradonačelnik Šapca
Printskrin / Instagram

Ove godine mogućnost ugradnje kotlova na ekološki prihvatljiv energent dobilo je ukupno 48 domaćinstava, 38 na pelet i deset na gas, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu. Javni konkurs je sproveden u julu ove godine a odnosio se na maksimalan udeo do 50 posto od ukupne vrednosti sa PDV-om. Po pojedinačnoj prijavi 120 hiljada za kotlove na pelet i 85 hiljada za kotlove na gas“, dodao je gradonačelnik u objavi i istakao da su ovakvi projekti značajni kako bismo doprineli smanjenju zagađujućih supstanci u vazduhu iz individualnih ložišta tokom grejne sezone.

„Pozivam građane da učestvuju u projektima koje sprovodimo, da zajendno sa svojom državom, doprinesemo čistijem vazduhu i stvaramo zdraviju sredinu“, poručio je Pajić.

Pročitajte još: