Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

EKO – TAMNAVA Loznica, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik upravljeće otpadom na savremen način     

Mačva, Srbija
Img 20231003 Wa0071

Jelena Đondović

Četiri lokalne samouprave – Loznica, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik, danas su se pridružile Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Eko – Tamnava“, što znači da će se u ovom centru, kad bude izgrađen, zbrinjavati otpad na savremen način za ukupno 15 gradova i opština.
Ugovori o pridruživanju potpisani su sa direktorom Regionalnog centra „Eko – Tamnava“ Zoranom Petrovićem, u prisustvu ministarke Irene Vujović. Potpisali su ih gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednici opština Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija, Ivan Isailović, Zoran Jeftić i Milan Jovanović.
Otpad sa svojih teritorija odvoze i zbrinjavaju u Regionalnom centru za upravljanje otpadom i pridružili su se danas jednom od najvećih kapitalnih zelenih projekata u Srbiji – izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kaleniću kod Uba.
U narednom periodu očekuje se početak izgradnje regionalne deponije u selu Kalenić, u opštini Ub. Na toj lokciji biće izgrađena i kompletna prateća infrastruktura koja obuhvata transfer stanice, reciklažne centre, postrojenje za biološki tretman otpada i druge objekte neophdne za rešavanje jednog od najvećih ekoloških problema Srbije – neadekvatnog upravljanja otpadom.
Realizacijom projekta sistemski će biti rešen problem upravljanja otpadom za građane Uba, Valjeva, Osečine, Lajkovca, Mionice, Ljigu, Koceljeve, Vladimiraca, Barajeva, Lazarevca i Obrenovca, a od danas i za građane Krupnja, Malog Zvornika, Loznice i Ljubovije. Svih 15 lokalnih samouprava zbrinjavaće otpad na savremen način, čime će se unaprediti kvalitet života građana građana koji tu žive.

Pročitajte još: