Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

EVROVIZIJA: ODRŽANO DRUGO POLUFINALE

Razonoda
Teya Dora

Ana Acan

U Malmeu je održano drugo polufinalno veče Pesme Evrovizije. Nastupili su predstavnici 16 zemalja, a deset najboljih prema mišljenju publike plasirali su se u finale. Prve polufinalne večeri među prvi deset finalista, našla se i srpska predstavnica, Teja Dora.

Nutsa Buzaladze
Nutsa Buzaladze

U velikoj završnici “Evrovizije” nastupiće 26 zemalja. Publici su se predstavili takmičari iz sledećih zemalja: Malta, Albanija, Grčka, Švajcarska, Češka, Austrija, Danska, Armenija, Letonija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška, Holandija, a izabrano je još 10 finalista. To su: Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija.

Megara
Megara

Pored njih, u prvom polufinalu koje je održano u utorak, u završnicu “Evrosonga” su se plasirali i Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Obavezni učesnici finala su Španija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Italija koje se po pravilu takmičenja direktno u završnici. Pored njih tu je i prošlogodišnji pobednik – Švedska.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Nutsa Buzaladze
Nutsa Buzaladze
Eden Golan
Eden Golan
Mustii
Mustii
Denmarksweden Eurovision Song Contest Semifinal
Denmarksweden Eurovision Song Contest Semifinal

Pročitajte još: