Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

GLIŠIĆ: NAJAVLJEN HAOS PRILIKOM KONSTITUTIVNE SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE NIJE NIŠTA NOVO OD OPOZICIJE

Srbija
Snapinsta.app 422901653 2075920376098028 1760172817933500600 N 1080

Ana Acan

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je, komentarišući najave da se priprema haos prilikom konstitutivne sednice od strane opozicije, da to nije ništa novo od opozicije.

“Taj model sa bacanjem suzavca u skupštini opozicija prepisuje od svojih idola iz Prištine. Aljbin Kurti je tako nastupao u toj njihovoj samozvanoj skupštini, bacanjem suzavca na poslanike i izazivanjem incidenata, i to je očigledno sada model za srpsku opoziciju koja je izgubila izbore na svim nivoima u Srbiji koji su održani u decembru”, rekao je Glišić.

Konstituisanje polako teče što se tiče lokalnih samouprava, to sve ide svojim tokom poštujući se zakon i poštujući se volja građana Srbije”, rekao je Glišić i dodao da će se na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda videti da li ima većine ili će se ići na nove izbore sredinom godine, a da je polovina opština u lokalnim samoupravama u kojima su 17. decembra održani izbori već konstituisana.

“Videćemo u Beogradu kada bude bila konstitutivna sednica Skupštine grada da li ima ili nema većine. Ako je nema, ići ćemo na izbore kada budemo išli i u ovim opštinama koje dospevaju za jun-jul, pa ćemo onda da pridružimo i Beograd. Svakako tada idu i sve beogradske opštine”, rekao je Glišić za TV Pink.

Glišić je podsetio da je u svih 66 opština lista koju je predvodio Aleksandar Vučić pobedila, a najavio je i da će se na jesen napraviti presek da se vidi ko je šta uradio od onih ljudi koji su izabrani tokom januara.

“Što se tiče republičke liste imamo apsolutnu većinu, ali naravno sa našim tradicionalnim partnerima razgovaramo i razgovaraćemo da ta podrška bude što šira, da većina možda bude i dvotrećinski izražena u odnosu na ukupan broj mandata”, rekao je Glišić i naglasio da će se i u Pokrajini ići na što šire dogovore sa onim ljudima koji žele posvećeno i pošteno da rade.

Pročitajte još: