Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

GRAD LOZNICA I RODITELJI UDRUŽENO PROTIV VANDALIZMA U DEČJIM PARKOVIMA

Mačva
P2

Ana Acan

Uništavanje parkovskog mobilijara postala je česta pojava na području Loznice, zbog čega su građani i nadležni iz Gradske uprave spremni da zajedničkim snagama prekinu ovo vandalsko ponašanje.

P3

Ne uzimajte ovo našoj deci jer se u tom uzrastu, na ovim igralištima rađaju prijateljstva za čitav život. Tim rečima nepoznatim vandalima koji su u kraćem periodu oskrnavili više blokovskih igrališta u Loznici obratila se grupa roditelja i građana iz stambenih zgrada na Meraji. Među njima je bio i predstavnik Grada Loznice, Dejan Stalović podsetivši da je lokalna samouprava u protekle tri godine izdvojila 32,8 miliona dinara za izgradnju devet sportskih terena za najmlađi uzrast Lozničana.

Dejan Stalovic Loznica
Dejan Stalović, predstavnik Grada Loznice

„Ove aktivnosti u Loznici, Banji Koviljači i Lešnici imale su odličan prijem što potvrđuje stalno prisusustvo dece uzrasta do 12 godina, kao i roditelja koji često, uz mlađu decu, borave na ovim terenima. Nedavno je završeno i igralište u stambenom kompleksu iza Vukovog trga i planiramo i nove lokalitete za slične sadržaje. Umesto da sada radimo na tim aktivnostima mi smo zbog neodgovornih postupaka nepoznatih počinilaca prinuđeni da saniramo i rekonstruišemo postojeća igrališta, ograde, kapije ili pokidane table koje su sada oštre i remete bezbednost dece. Apelujem na sve organe reda da se zaustavi takva praksa, kao i nadležne institucije – policiju, komunalnu miliciju, tužilaštvo jer mi ćemo uvek biti na strani onih koji su budućnost grada, a to su sva naša deca“, poručio je Stalović.

P1

Nadležni iz Grada Loznice najavljuju stvaranje uslova za bolju osvetljenost i video nadzor gde je to tehnički izvodljivo.

„Loznica je po nama najlepši grad, a pojave da neko neovlašćeno otima prostor za igru deci su neprimerene i nedopustive, jer najmlađi sugrađani zavređuju našu najveću pažnju“, naglasio je Stalović.

Pročitajte još: