Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

GRAD LOZNICA: POTPISANA 102 UGOVORA ZA SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Mačva
L2

Ana Acan

U prostorijama Ustanove za fizičku kulturu „Lagator“ potpisana su 102 ugovora sa građanima za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u porodičnim kućama. Predsednik Privremenog organa grada Loznice, Vidoje Petrović, istakao je ovom prilikom zadovoljstvo što se na istom poslu u zadnje tri godine sa Gradom nalaze naša država i resorno ministarstvo doprinoseći tako unapređenju kvaliteta života u stambenim objektima i porodičnim kućama.

L4

“Poboljšanje energetske efikasnosti u našem gradu je postalo prioritetno pitanje, te su do sada 353 porodice iskoristile mogućnost dobijanja novca za unapređenje stanja u svojim domovima”, rekao je Petrović. Dodao je da građani mogu dobiti od 50 do 70 odsto potrebnih sredstava za velike stambene zgrade, dok se za porodične kuće obezbeđuje od 90 – 350 hiljada dinara subvencije, uz zavisnosti od mere za koju se konkuriše. Ovo je velika stvar koju država i grad svesrdno podržavaju”, naglasio je Petrović.

L3

Kao što je poznato ovde se radi na itekako važnim investicijama za rekonstrukciju fasada, zamenu stolarije, ugradnju kotlova na gas i pelet, postavljanje toplotnih pumpi i solarnih panela.

L1

„Za protekle tri godine kroz ovaj konkurs za 353 korisnika izdvojeno 151 milion dinara ili, blizu 1,3 miliona evra. Iz budžeta grada od te sume izdvojeno je 126 miliona dinara a 25 miliona dinara je podrška resornog ministarstva. Imamo izuzetno dobra iskustva u protekle tri godine i zalažemo se da u narednom periodu omogućimo još veći dotok sredstava za sve korisnike. To je trajni zadatak svih nas i u zajedničkom interesu nam je da unapredimo kvalitet života građana“, rekao je Petrović, dodavši da očekuje da će svi izvođači koji su se kvalifikovali za ove aktivnosti, doprineti blagovremenoj završnici radova, po kojima je Loznica u minule tri godine bila među najuspešnijim u Srbiji.

Pročitajte još: