Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

GRAD LOZNICA UGOSTIĆE MLADE IZ DIJASPORE. POSETA MINISTRA ĐORĐA MILIĆEVIĆA

Mačva
Poseta Ministra Milicevica02

Ana Acan

Ministar za dijasporu Đorđe Milićević sastao se sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem i izrazio zadovoljstvo što će Loznica kao sredina koja ima bogato kulturno – istorijsko nasleđe i dobre smeštajne kapacitete biti uključena u realizaciju projekta boravka naše dece iz dijaspore u Srbiji. Imajući u vidu politiku koju vodi naša zemlja i koju prati grad Loznica, želimo da iskoristimo naše veze sa dijasporom, posebno sa mladom populacijom, kako bi im pružili priliku da upoznaju bogato kulturno i istorijsko nasleđe našeg grada. Očekuje se da će u Loznici boraviti oko stotinak mladih, možda i više, a grad poseduje kapacitete i smeštajne mogućnosti kako bi im omogućio kvalitetno provedeno vreme tokom trajanja kampa. Obzirom da smo grad sa bogatom tradicijom, učesnici kampa će imati zaista puno lepih uspomena da ponesu – rekao je gradonačelnik Petrović.

Poseta Ministra Milicevica01

Rekavši da su i ovog puta imali sadržajan i kvalitetan razgovor sa gradonačelnikom i njegovim timom, ministar Đorđe Milićević je najpre čestitao konstituisanje izvršnih organa grada Loznice i novi izborni mandat gradonačelniku koji je plod vidljivih i prepoznatljivih rezultata u proteklom periodu – „ Ubeđen sam da će Loznica nastaviti svoju liniju razvoja, napretka i prosperiteta uz podršku predsednika države i republičke vlade. Danas smo razgovarali o više projekata koje Loznica želi da realizuje kao i podršci koju će pružati svi ministri, odgovorno i jedinstveno, na putu ka suštinskom cilju a to je u periodu izazova, iskušenja i pritisaka najvažnije“, kazao je ministar Milićević.

Poseta Ministra Milicevica02

„Srbija je uvek bila jaka onoliko koliko je jedinstvena i zato kada govorimo o jedinstvu, kada naš predsednik govori o jedinstvu on to govori misleći na jedinstvo svih nas ali i naših sunarodnika koji žive van Srbije. Potrebno je da ojačamo postojeće i stvorimo još čvršće veze između matice i naših sunarodnika koji žive van Srbije. Činimo to kroz nekoliko projekata, a danas smo u Loznici razgovarali kroz projekat koji je usmeren ka mladima u lokalnim samoupravama i taj konkurs će biti raspisan tokom ove nedelje. Reč je o tri letnja kampa: naučno – obrazovni ili EKO kamp, drugi je za kulturno – umetnička društva i treći za sportske sadržaje.Prethodne godine imali smo 22 kampa u 20 lokalnih samouprava kada je pet hiljada mališana boravilo u Srbiji. Stalno podižemo tu lestvicu tako da ove godine računamo da će ovde biti i do deset mališana naših sunarodnika koji žive izvan Srbije“, zaključio je ministar.

Poseta Ministra Milicevica03

Suština ovih kampova je da deca boraveći u lokalnim samoupravama uz ono što je tema kampa, upoznaju kulturno – istorijsku baštinu opštine ili grada, da još bolje nauče naš jezik i ćirilično pismo. Zato je, prema rečima ministra za dijasporu, nemoguće zaobići Loznicu koja u svojim znamenjima na grbu ima upravo ove simbole i koja je rodno mesto srpskog jezika i pismenosti.

Pročitajte još: