Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

GRAD ŠABAC RASPISAO KONKURS ZA STIPENDIRANJE STUDENATA – PRIJAVE DO 09. FEBRUARA

Mačva
Grad Sabac Grb

Ana Acan

Grad Šabac je raspisao konkurs za stipendiranje studenata u školskoj 2023/2024. na osnovnim akademskim i master akademskim studijama, kao i integrisanim studijama fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija i studenata Akademije strukovnih studija Šabac.

Za studente sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca, koji studiraju na osnovnim akademskim i master akademskim studijama, kao i integrisanim studijama fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija planirana je dodela ukupno 17 stipendija, dok će tri stipendije dodeljene studentima Akademiji strukovnih studija Šabac sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca.

Pravo da konkurišu za studentsku stipendiju imaju studenti druge i narednih godina studija, na osnovnim i master akademskim studijama (prvi i drugi stepen studija), kao i integrisanim studijama fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija i Akademije strukovnih studija Šabac koji imaju državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na teritoriji grada Šapca. Uslov je da su upisali tekuću školsku godinu na teret budžeta Republike Srbije, da godinu studija upisuju prvi put, da u toku studija nisu imali prekid niti obnovu godine studija, kao i da su na prethodnim godinama studija položili sve propisane ispite sa ukupno prosečnom ocenom najmanje 9,00.

Grad Šabac će u školskoj 2023/2024. godini, dodeliti dve stipendije studentima iz osetljive društvene grupe, a pravo na stipendiju nema student koji ima status apsolventa ili je u produženom statusu. Prijave se podnose od sutra do 9. februara ove godine, a sva dokumentacija predaje se na jedinstven šalter Gradske uprave Šapca ili preporučenom pošiljkom na adresu Gradska uprava grada Šapca, Odeljenje za društvene delatnosti, Gospodar Jevremova br. 6, Šabac.

Sve detaljne informacije mogu se dobiti i na sajtu Grada Šapca www.sabac.rs u delu Aktuelnosti/Oglasi-konkursi.

Pročitajte još: