Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

GRADONAČELNIK ČESTITAO MALU GOSPOJINU: Provedite današnji dan u miru, zdravlju i slozi!

Mačva
Dr Aleksandar Pajić

Damira Ramadani

„Dragi sugrađani, danas Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju praznik rođenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatiji kao Mala Gospojina. Za brojne Šapčane to je i druga slava, odnosno preslava, koja se obeležava u krugu porodice i prijatelja. Svima koji preslavljaju, čestitam današnji praznik i želim da ga provedete u miru, zdravlju i slozi“, poručio je danas na svom nalogu na društvenoj Instagram gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je Mala Gospojina poznata i po čuvenom šabačkom vašaru koji traje deset dana i okuplja turiste iz cele Srbije, ali i regiona.

Šabački vašar
Printskrin / Instagram

„Ova manifestacija, koju Šapčani brižno čuvaju već decenijama unazad, postala je simbol grada. Osim Šabačkog vašara, proteklih dana u okviru Čivijade, manifestacije poput karnevala beba i trudnica, Međunarodnog karnevala i dečijeg karnevala, okupile su nekoliko hiljada učesnika u našem gradu, među kojima je bilo i 750 beba i trudnica koje su paradirale gradom i pokazale kako se grad i država čine ponosnim. Sve ovo Šabac čini jedinstvenom državom na svetu – Čivijaškom republikom“, istakao je gradonačelnik u objavi i dodao:

Šabački vašar
Printskrin / Instagram

„Želim da Mala Gospojina protekne u prijatnom odnosu domaćina i gostiju. Da oni koji preslavljaju srećno proslave, a da gosti koji dolaze u naš grad na vašar ponesu najlepše utiske i da se vraćaju svake godine na ovu manifestaciju. Srećna svima preslava grada Šapca – Mala Gospojina“.   

Pročitajte još: