Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

HEROJI: Naši spasioci osvetlali obraz Srbije u svetu

Srbija
Sektor za vanredne situacije

Damira Ramadani

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvovao je obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije i tom prilikom istakao da su spasilački timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a “osvetlali obraz Srbije, čije se ime, zbog njihove nesebičnosti pominje samo po dobrom i herojstvu”.

– Pružiti pomoć ugroženima i spasiti ljudski život u dramatičnim i opasnim situacijama u kojima vatra ne bira ni doba dana, ni mesto, od presudnog su značaja. Veoma bitnu ulogu igraju vaša brzina izlaska na teren, spretno i efikasno postupanje prilikom vaše intervencije – izjavio je on i dodao da će iz tih razloga MUP u narednom periodu učiniti sve što može da obezbedi najbolje uslove za rad Sektoru za vanredne situacije.

Uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, naveo je Gašić, u proteklih deset meseci su već izgrađeni objekti vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Trgovištu, Brodarevu, Aleksandrovcu, Gadžinom Hanu.

– Postavljen je kamen temeljac i u toku je izgradnja objekta Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu. Sutra postavljam i kamen temeljac za objekat sedišta Sektora za vanredne situacije, a ubrzo potom i objekat u Kuli – istakao je on večeras i dodao da je sanirano 14 objekata, a da su na još šest radovi su u toku.

Pročitajte još: