Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

HITNO SAOPŠTENJE: Oglasio se JKP Vodovod Šabac

Mačva
Sabacvodovod1

Jelena Đondović

JKP Vodovod Šabac izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

Površne informacije o funkcionisanju ustave na kanalizacionom kolektoru kod Crpne stanice “Glavna” u Šapcu, očigledno insajderske, lakoverno su prihvaćene. Neprovereno, nestručno i brzopleto su iznete u javnost.

Krajnje je neprimereno na ovakav laički način iznositi informacije u javnost. Na veoma tendenciozan, senzacionalistički, način je iskorišćen samo jedan trenutak u toku radova na popravci ustave da se prikaze da ceo sistem ne funkcioniše.

Na ovakav način se omalovažava rad svih radnika JKP Vodovod Šabac koji danonoćno uspešno rade na tome da građani Šapca već više decenija nemaju ni sekunde prekida u snabdevanju vodom.

Naime, usled kvara na kišnim pumpama u Crpnoj stanici “Glavna” za vreme padavina podignuta je ustava. Poteškoce u radu pumpi uzrokovao je kvar na sondama koje mere nivo vode u crpnoj stanici. Velika količina vode je počela da se izliva na prvom uzvodnom šahtu, i tehnička lica zaposlena u JKP Vodovod Šabac su donela odluku da se ustava podigne. Vodostaj reke Save, kao i kvalitet vode koja je tada proticala, bili su izrazito povoljni za ovakav vid tehničkog rešenja. Nakon prestanka padavina i spuštanja ustave konstatovano je da ista procuruje. U takvoj situaciji iskorišcena je situacija i da se urade popravke na ustavi. Nakon izvršenih popravki ustava će biti u redovnom radu.

 

 

Pročitajte još: