Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

HUMANO Đaci iz Šapca izveli predstavu “Egziperijeva deca”, prikupljena sredstva za lečenje devojčice!

Mačva
Fb Img 1700914466930 Copy 800x488

Vesna Papović

Foto/Vodim te kroz Šabac

Nakon mesec dana od premijere, odigrana je predstava “Egziperijeva deca” u Кulturnom centru i sva prikupljena sredstva su uplaćena maloletnoj sugrađanki A.M. kojoj su ta sredstva neophodna za nabavku pomagala koja će joj olakšati svakodnevicu.

Na poziv škole odazvali su se mnogi roditelji, učenici i prijatelji pozorišne umetnosti koji su dali svoj skromni doprinos. Svi prisutni su mogli da uživaju u prelepom performansu Lenke Popović u pratnji oca Miloša i školskog hora predvođenog profesorom Draganom Pavić. Nakon toga izvedena je predstava “Egziperijeva deca”, rađena po tekstu modernog dramskog pisca Toda Nikoletića.

Još jednom su Šapčani pokazali svoju veliku humanost i brigu za sve kojima je potrebna pomoć i podrška.

Prikupljeno je 348 000, 00 dinara i čitav iznos je uplaćen roditeljima maloletne devojčice. Nadamo se da će im ova sredstva olakšati život i ulepšati svakodnevicu.

Đaci Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ predstavljali su svoju školu i na  Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Učenici i kolektiv Nikolajeve škole su poznati po humanosti. Organizatori su brojnih akcija.

– Na predlog Centra za socijalni rad smo odlučili da novac doniramo porodici deteta, koje nastavlja lečenje, kaže Nenad Jović, direktor Osnovne škole Nikolaj Velimirović.

Pred publikom su nastupili članovi dramske sekcije, školski hor, instrumentalisti i recitatori. Inače, predstava “Egziperijeva” deca koju su videli Šapčani imala je premijeru na Sajmu knjiga u Beogradu.

Pročitajte još: