Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

INĐIJA: POČINJE IZGRADNJA NOVE JAPANSKE FABRIKE

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije JFE Shoji Serbia d.o.o u Inđiji, vrednosti oko 50 miliona evra, u kojoj će biti zaposleno između 100 i 150 ljudi.

Aleksandar VuÈiÆ
Foto: Tanjug

Vučić se odmah sastao sa predstavnicima kompanije, koje predvodi izvršni direktor kompanije JFE Shoji Korporejšn Jošicugu Kobajaši.

-Danas sam posebno srećan. Ovo je za nas veoma važno, i nisam ja ovo rekao, već mi je to ponovio ambasador Japana. Ova investicija je veoma važna jer će dovesti i druge japanske investitore. Šta će oni ovde da proizvode, to je neka laminacija nečeka. Onda sam se pitao šta je to? To je nešto veoma važno, bez čega ne možete da terate motor. Neka naša deca će za razliku od mene da znaju šta je laminacija. Ja sam ponosan što oni danas u Srbiji uče. Ovde će biti zaposleno 100-150 ljudi, ali će nam to doneti još dobrih vesti. Spremni smo gospodine Kobajaši, sve što vam bude potrebno da vam uvek izađemo u susret. Ne sme da se dogodi da imate bilo kakav problem u našoj zemlji. 2016. u Inđiji je bilo zaposleno 23.000, a danas 32.000 ljudi. To je veliki rezultat i naravno da može bolje. 20 puta smo uvećali izvoz u Japan, a verujem da mi možemo mnogo više. Mnogo vam hvala što ste ovde i na ogromnom trudu da približite Tokio i Beograd. Uvek možete da računate ne samo na naše prijateljstvo, već i na naš profesionalan odnos, poručio je Vučić.

Akiro Imamura, Aleksandar VuÈiÆ
Foto: Tanjug

Vučić i japanski ambasador ofarbali su oči lutke Darme, prema japanskom običaju, čime su zvanični i počeli radovi. Lutka iz 17 veka, simbol je istrajnosti i sreće. Boji se jedno oko za ostvarenje želje, a drugo kad se želja ostvari, simbolizuje progres i dugotrajni prospreritet.

Tomislav MomiroviÆ, Aleksandar VuÈiÆ
Foto: Tanjug

Ceremoniji polaganja kamena temeljca, za prvu fabriku te japanske kompanije u Evropi, prisustvovali su i ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura, ministar unutrašnje u spoljne trgovine Tomislav Momirović, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Aleksandar VuÈiÆ
Foto: Tanjug

Pročitajte još: