Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

IRENA VUJOVIĆ: Raspisana četiri konkursa – na raspolaganju dva puta veća sredstva nego prošle godine

Mačva, Srbija
398579961 642795618023661 8778935426589658362 N

Ana Acan

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je četiri javna konkursa, kroz koje je obezbeđeno ukupno 1,25 milijardi dinara za ekološke projekte gradova i opština, i to za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, ložišta u domaćinstvima, za pošumljavanje i ozelenjavanje, kao i za čišćenje divljih deponija.

 

Ministarka Irena Vujović pozvala je lokalne samouprave da i na konkursima za 2024. godinu kandiduju kvalitetne projekte, jer se njihovom realizacijom utiče na bolji kvalitet života građana.

 

“Raspisali smo četiri javna konkursa, koji su deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha i zemljišta. Konkurse raspisujemo četvrtu godinu zaredom, a za ovu godinu obezbedili smo dva puta veća sredstva u odnosu na 2023. kako bi još brže i efikasnije radili na merama koje daju dobar rezultat. Zato je važno da lokalne samouprave požure, da iskoriste ovu priliku, kako bi što pre počeli sa radom. Očekujem da ćemo i ove godine imati uspešnu saradnju, kako bi zajedno sa lokalnim samoupravama, doprineli boljem stanju životne sredine za sve naše građane“, rekla je Vujović.

 

Ministarstvo je za 2024. godinu za četiri konkursa obezbedilo 1,25 milijardi dinara. Od toga, obezbeđeno je 800 miliona dinara za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, 130 miliona za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima, 200 miliona dinara za pošumljavanje i ozelenjavanje i 120 miliona za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

 

Lokalne samouprave mogu da dostave konkursnu dokumentaciju Ministarstvu zaštite životne sredine do 29. januara, a više detalja o samom konkursu dostupno je na internet adresi Ministarstva: www.ekologija.rs.

Pročitajte još: