Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ISPLATA UVEĆANIH JANUARSKIH PENZIJA POČINJE ZA DVA DANA

Srbija
Penzioneri

Ana Acan

Iz Republičkog fonda PIO najavljeno je da isplata uvećanih januarski penzija kreće 2. februara. Prvi na spisku za isplatu uvećanih penzija su penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti kojima pare ležu na račun 2. dana u mesecu, dok penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni,  penzije dobijaju po pravilu šestog dana u mesecu tj. 6. februara.

Sledeći na spisku, koji su ujedno i najveća grupa penzionera, su iz kategorije zaposleni kojima se penzija isplaćuje u dva dana. Prvo 10. februara uvećana penzija biće isplaćena preko tekućih računa, a dan kasnije biće dostavljene na kućne adrese i moći će se podići na šalterima Pošte. Poslednji na spisku su penzioneri iz bivših republika SFRJ koji će dobiti svoju penziju 11. februara.

Prema računici “Blic Biznisa”, ukoliko ste 40 godina radnog staža imali platu oko 50.000 dinara (otprilike isto koliki je i ovogodišnji minimalac od 47.000 dinara), nakon januarskog povećanja penzija, koje će leći narednog meseca, čeka vas penzija od 35.722 dinara mesečno.

Pročitajte još: