Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

JELENA PAVLOVIĆ: Šabačka bolnica će dobiti angio salu, prvu u Mačvanskom okrugu!

Mačva
Img 20231120 Wa0064

Jelena Đondović

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, šabačka bolnica po prvi put u istoriji dobija magnetnu rezonancu, prvu u Mačvanskom okrugu. Ovo je velika nabavka dijagnostičkih aparata širom Srbije, a cilj nam je da svaki kraj dobije male dijagnostičke centre. Time se smanjuje velika gravitacija ljudi ka kliničkim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu i oni će u svakom kraju imati kompletnu zdravstvenu zaštitu, rekla je Jelena Pavlović, kandidatkinja za odbornicu na listi “Aleksandar Vučić – Šabac ne sme da stane”.

– Veliko mi je zadovoljstvo da će šabačka bolnica dobiti i angio salu, prvu u Mačvanskom okrugu. Ovim će se takođe smanjiti broj pacijenata koji se upućuju u Beograd i Valjevo kako bi se izvršile intervencije. Dolaskom angio sale biće kompletiran mali dijagnostički centar. Od prošle godine počela je ugradnja pejsmejkera u šabačkoj bolnici. Imamo obučen kadar koji sa uspehom završava te intervencije – istakla je Jelena Pavlović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŠABAC 24/7 (@sabac24sedam)

Kako je dalje dodala, država je ovim pokazala da brine o svakom segmentu života i da je jako važno da svaki deo zdravstvenog sistema funkcioniše kako treba. Izgradnjom nove savremene bolnice u Šapcu biće zaokružen dijagnostički centar i kompletirano pružanje zdravstvene zaštite. Odgovornom politikom koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, kada je reč o zdravstvu nabavljene su velike količine najsavremenije dijagnostičke opreme, zapošljavanje kadra, čime možemo da idemo rame uz rame sa svetskim zdravstvenim centrima.

– Ova odgovorna politika brine i o penzionerima, o socijalno ugroženima, o studentima, a svedoci smo da se radi i na putnoj infrastrukturi, što je značajno za našu zemlju i naš grad. Dolazak novih investicija zavisi od putne infrastrukture, i dolazak investitora znači nova zapošljavanja. Srbija i Šabac krenuli su putem koji ne sme da stane – naglasila je Jelena Pavlović.

Pročitajte još: