Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

JKP “STARI GRAD”: ODGOVOR NA IZJAVE SA KONFERENCIJE KOALICIJE ŠABAC PROTIV NASILJA

Mačva
1619010533335

Ana Acan

Saopštenje za javnost direktora JKP “Stari grad” Mirka Ignjatovića prenosimo u celosti.

Članovi koalicije ponovo iznose optužbe i neistine, jer to ih je i držalo na vlasti svih ovih godina. Kada su videli početkom 2020. da postoji šansa da izgube predstojeće lokalne izbore, oni su nekom magijom povećali platu svim zaposlenim u JKP „Stari grad“ Šabac i prosečna plata za februar 2020. je skočila sa 39.205, na 54.526 dinara. Kako baš da je tad postojao momenat? Zbog čega radnicima nisu povećali plate ranije?

Pomenuli su odnošenje reciklabilnog otpada. Što nisu rekli da su tri godine bili u tom projektu i nisu uradili ništa. Uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Grada Šapca, koji je sufinansirao projekat, dobili smo kamione za reciklažu, kante i kontejnere i krenuli sa besplatnom podelom istih. Sramna je izjava Božidara Katića da mi to naplaćujemo jer postoji i sporazum sa deponijom zaključen dana 28.09.2022. u članu 3 jasno piše da je jedinična cena za primarno separisani otpad 0 dinara.

Izvesni gospodin Tošić dotakao se našeg programa poslovanja i agencijskog zapošljavanja, ali izgleda da je još uvek neobavešten o izmenama zakona u budžetskom sistemu i ako su oni navikli da krše zakon i rade šta im je volja, mi nećemo. Jasno je definisano u članu 27 k.zakona da počev od 1. Januara 2021. godine ukupan broj zaposlenih na određeno vreme (izuzev u svojstvu pripravnika), lica angažovanih po ugovoru o delu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, preko omladinske i studentske zadruge, kao i posredstvom agencije za privremeno zapošljavanje i lica angažovanih po drugim osnovama, kod korisnika javnih sredstava, ne može biti veći od 10% ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme. Da ih podsetimo samo, da su mimo odobrenja Ministarstva finansija, zaposlili 7 osoba na određeno i da su zbog toga oštetili firmu za 4 miliona dinara, nakon kazne od strane budžetske inspekcije. Toliko o njihovom radu i poznavanju zakona.

Dotakao se gospodin Tošić i povećanja cena ka građanstvu i privredi i poredi nas sa Beogradom. Što nas nije uporedio sa ostalim lokalnim samoupravama? I bivše rukovodstvo je tražilo povećanje, ali nisu imali od koga, nije bilo razumevanja od istog ovog koga sada zastupaju i ispred čije slike stoje. Žalosna je činjenica što i dalje nastavljaju da rade protiv ovog preduzeća, kome je taj ispred čije slike stoje slao ultimatum da se kreira sistem podele preduzeća marta 2015.

Gospodin Živojin Vuletić priča o azilu i zaštiti pasa. Za njegovu informaciju, pošto je i on neobavešten kao i njegovi saborci, 2017. imali su 528 uginuća, 2018-te 375 uginuća, 2019-te 346. Mi smo sređivali i novi i stari deo, i proširili smo azil za 55 mesta. Uradili smo kanalizaciju za novi i za stari deo, u starom delu betonirali komplet plato i industrijski pod sa novim boksovima, a u novom delu betonirali dvorište sa kanalizacijom i uradili nove kućice za pse. Ove godine započinjemo u saradnji sa Gradom i besplatnu sterilizaciju i čipovanje vlasničkih pasa. Šta ste vi uradili gospodo? Sem već poznate eutanazije.

Obim posla se povećao, kao i potreba za većim brojem radnika. Reciklabil zahteva dodatnu radnu snagu, povećali smo broj reona za odnošenje, imamo nove kamione, samim tim potebni su vozači, radnici na kamionu, kao i radnici za podelu kanti za svako domaćinstvo. Pored toga, dobili smo na održavanje i sportske objekte u Gradu, a sve u cilju da što efikasnije budemo na usluzi našim korisnicima i sugrađanima.

Direktor JKP „Stari grad“ Mirko Ignjatović

 

Pročitajte još: