Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

KC ŠABAC: „PLAVA ČAJANKA“ – SVETSKI DAN AUTIZMA

Mačva
Aut

Ana Acan

U galeriji Kulturnog centra u Šapcu u utorak, 2. aprila od 18 časova biće organizovana „Plava čajanka“. U otvorenom razgovoru o autizmu i podršci lokalne zajednice osobama sa autizmom, biće reči i o njihovoj vidljivosti, empatiji, o budućnosti, pravu na rad, zapošljavanje i stanovanje, kao i o barijerama i načinima za njihovo prevazilaženje.

Na događaju govoriće se i o uslugama podrške u našoj sredini: lični pratilac, dnevni boravak, predah smeštaj, stacionar. Među gostima biće saradnici iz ustanova socijalne zaštite, stručnih službi škola i drugih udruženja, kao i svi članovi i prijatelji Udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

U okviru otvorenog razgovora i druženja članova. gostiju i ostalih zainteresovanih sugrađana, biće organizovana i prodajna izložba radova glinene radionice članova udruženja, kao i prodaja knjige „Vetrenjača“ Maje Josić.

Prikupljena sredstva namenjena su šabačkom Udruženju za pomoć osobama sa autizmom, koje je osnovano 2005. godine kao lokalno udruženje pri Savezu udruženja osoba sa autizmom Srbije i član je Autizma Evrope.

434426909 392793803644970 7401487625024465554 N

Pročitajte još: