Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

KENIJAC POBEDNIK BEOGRADSKOG MARATONA, MAROKANAC TRIJUMFOVAO U POLUMARATONU

Sport, Srbija
Ema Èeruto

Ana Acan

Kenijac Gilbert Čumba pobednik je 37. Comtrade Beogradskog maratona. Do cilja je stigao za 2:11;48 sati. Drugo mesto osvojio je Čumbin sunarodnik Gilbert Čerijot Muge sa 2:12;20, dok je treći bio još jedan Kenijac Emanuel Kipkogeji, koji se na postolje popeo sa vremenom 2:20;41.

Ema Èeruto
Ema Èeruto

Mohamed El Gauzani iz Maroka je trijumfovao je u polumaratonu Comtrade Beogradskog maratona.

Mohamed El Gauzani
Mohamed El Gauzani

Na Beogradskom maratonu pored velikog broja sportista i ljubitelja ove atletske discipline, trči i 80 zaposlenih kompanije ASEE, regionalnog IT lidera, u znak podrške dobrotvornoj organizaciji BELhospice.

U trci na Beogradskom maratonu ove godine učestvuju jedan maratonac, četiri štafetna polumaratonca, 17 polumaratonaca, 36 trkača na stazi od 10km, dok u trci zadovoljstva učestvuje 22 zaposlenih te kompanije. Jedan od trkača, Aleksandar Milinković naveo je za Tanjug da je za trku počeo da se priprema u januaru, a pored dužinskih priprema, koje uključuju povećanje kilometraže, imao je i treninge intervala, koji se fokusiraju na povećanje izdržljivosti i kardiovaskularnih kapaciteta.

“Za dobru detaljnu pripremu, u zavisnosti od početnog stepena spreme potrebna su tri-četiri meseca” pojašnjava Milinković.

On je naveo da je, pored ličnih razloga, imao veliku želju da trči danas i zbog toga što je lepo biti deo najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji i deliti stazu sa profesionalcima.

“Moj lični cilj ove godine je da pojurim lični rekord i probam da završim 21 kilometar za manje od dva sata” rekao je Milinković.

Senior HR Specialist kompanije ASEE Ela Slavković istakla je da ta kompanija pridaje veliki značaj stvaranju zdravih životnih navika zaposlenih, a u cilju da se taj pozitivan uticaj prenese kako na poslovno okruženja, tako i  na pojedinca.

“Ponosna sam na naše maratonce koji su se prethodnih nekoliko meseci uspešno  pripremali za ovogodišnji maraton u prostorijama kompanjje koje su namenjene za sportske aktivnosti, uz stručnu podršku koju smo im kao kompanija obezbedili”, rekla je ona.

Navela je da danas 80 zaposlenih iz te kompanjje trči u različitim kategorijama i da zajedno, u pozitivnoj energiji, idu ka ostvarenju svojih ciljeva.

Mohamed El Gauzani
Mohamed El Gauzani

Pored saradnje sa organizacijom BELhospice, Kompanija ASEE je do sada učestvovala u brojnim akcijama pružanja pomoći zajednici na različitim nivoima – pomoć mladim talentima za odlazak na takmičenja u inostranstvo, pomoć obrazovnim institucijama i organizacijama, podrška zdravstvenom sektoru i ugroženim grupama, a u prostorijama kompanije često se organizuju humanitarni bazari i prikupljaju sredstva kroz druge aktivnosti u kojima učestvuju svi zaposleni.

Izvor/Foto: Tanjug

FiniŠ Maratona

Pročitajte još: