Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

KO NIJE DOBIO NOVEMBARSKI RAČUN ZA STRUJU IMA PRAVO NA POPUST: Građani evo šta treba da uradite

Privreda
Struja

Damira Ramadani

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ako do 30. decembra uplate isti iznos koji je bio na računu za oktobar 2023, saopštio je danas EPS.

Kako je navedeno, Elektroprivreda Srbije na ovaj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana.

Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal “Uvid u račun”, kao i uplate na šalterima EPS-a. Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku.

Kako je navedeno, svi IT sistemi EPS-a postepeno se opravljaju od sajber napada, a prioriteti su zaštita sistema i bezbednost podataka.

Podsećanja radi, cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam procenata.

EPS obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine.

Pročitajte još i ovo:

U NAREDNE 3 GODINE Vučić: Plan je da se uloži 2 milijarde evra za lokalne puteve

SJAJNE VESTI: Sledeće godine autoputem do Loznice, Kraljeva, Požarevca, Požege…

U PONEDELJAK NATPROSEČNO TOPLO: Evo kakvo nas vreme očekuje za Novu godinu

Pročitajte još: