Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

KRAJ RASPUSTA: Osnovci i srednjoškolici sutra se vraćaju u klupe

Srbija
Kraj Raspusta 1

Ana Acan

Drugo polugodište školske 2023/24. godine već je počelo za učenike u Vojvodini, a nakon tri nedelje zimskog odmora sutra se u školske klupe vraćaju i osnovci i srednjoškolci iz ostalih delova Srbije.

Kako je nedavno izjavila ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović Institut za javno zdravlje “Batut” pomno prati epidemiološku situaciju u Srbiji i broj obolelih od gripa. „Orijentir u Ministarstvu prosvete za odluke o eventualnom produženju raspusta zavisi od toga. Prema pouzadnim podacima“Batuta“, nema razloga da produžimo raspust“, rekla je ministarka.

Snapinsta.app 416349720 325830986957039 8890911418672132878 N 1080
Foto: Instagram/prosveta.gov.rs

“Mini-odmor” učenike očekuje 15. i 16. februara, a spojeno sa vikendom imaće četiri slobodna dana. Takođe, predah od školskih obaveza u trajanju od deset dana sa vikendom, predviđen je od 29. aprila do 6. maja.

Školska godina za učesnike osmog razreda, zbog priprema za prijemni ispit, završava se 31. maja, a za učenike od prvog do sedmog razreda 14. juna. Drugo polugodište za maturante gimnazije traje do 24. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola do 31. maja. Svi ostali srednjoškolci u klupama su do 21. juna.

Na osnovu školskog kalendara Sveti Sava i Vidovdan praznuju se radno, ali bez održavanja nastave. Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju. U našoj zemlji važe dva školska kalendara – jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Pročitajte još: