Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

KRUPANJ, LJUBOVIJA I MALI ZVORNIK KONSTITUIŠU SKUPŠTINE U ČETVRTAK 25. JANUARA

Mačva
411470251 868425678569762 479244397112270762 N

Ana Acan

Konstitutivne sednice Skupštine opštine biće održane u Krupnju, Ljuboviji i Malom Zvorniku u četvrtak, 25. januara. U ostalim lokalnim samoupravama Mačvanskog upravnog okruga, konstituisanje lokalnih parlamenata očekuje se tokom narednih desetak dana.

 

Da podsetimo, u opštini Krupanj najviše odborničkih mandata na lokalnim izborima osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Krupanj ne sme da stane“. Ova lista će u novom skupštinskom sazivu imati 18 odbornika. Sledi lista „Ne damo Rađevinu – Štefika Dragoslav“ sa 11 odborničkih mandata, a lista Socijalističke partije Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“ osvojila je četiri mandata.

 

U opštini Ljubovija lista „Aleksandar Vučić – Ljubovija ne sme da stane“ osvojila je 12 odborničkih mesta u Skupštini. Druga po broju glasova je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa osvojenih 10 mandata. Sledi lista „Goran Josipović Gigo“ sa tri, a cenzus su prešle i liste „Zajedno za Ljuboviju – Rade Ignjatović, Milovan Kovačević, Nikola Radovanović“ sa jednim odbornikom, kao i lista „dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa takođe jednim odborničkim mestom.

 

U opštini Mali Zvornik SNS ima 12 mandata, SPS sedam, NADA za Mali Zvornik dva, a po jedno odborničko mesto Grupa građana dr Lukić i Zavetnici. Usvajanjem predloga Odluke o izmeni Statuta opštine Mali Zvornik u junu 2021.godine, broj odbornika u lokalnom parlamentu smanjen je sa 29 na 23. Ova odredba Statuta biće u primeni prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine.

Pročitajte još: