Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

KULTURA Lazina nagrada uručena Dušanu Radakoviću

Razonoda
Fb Img 1699083168143 Copy 800x572

Vesna Papović

Foto:KC Šabac

Nagrada „Laza K. Lazarević” za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku, svečano je uručena piscu Dušanu Radakoviću iz Zrenjanina. Ovo vredno književno priznanje dodeljuje se još od 1992. godine, a Radakoviću je pripalo za priču „Skok”, po čijim motivima je snimljen i kratki narativni film, reditelja Dušana Popovića.

Po javnom konkusu na koji je stiglo više od 60 radova pod šifrom, ovogodišnjeg laureata jednoglasno je proglasio stručni žiri u sastavu prof. dr Vladislava Gordić Petković, prof. dr Kalina Maleska i mr Katarina Janković Popović.

„Izdvojivši se ubedljivom pripovednom perspektivom, efektnom i napetom naracijom kao i tematsko-značenjskom inventivnošću, nagrađena priča „Skok”, napisana u ispovednom tonu, svedoči o egzistencijalnoj krizi i traumi koje se rešavaju suočenjem sa padom, suočenjem koje je istovremeno arhetipsko i aktuelno”, istaknuto je u obrazloženju žirija.

Nagrada „Laza K. Lazarević” dodeljuje se u oviru projekta šabačkog Kulturnog centra „Lazina kuća za pisce”. Projekat je podržan od Ministarstva kulture Republike Srbije i Gete instituta.

Pročitajte još: