Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LAGAO DA JE VODA OTROVANA: Zelenović popio krivičnu prijavu zbog širenja panike!

Mačva
Nebojša Zelenović

Jelena Đondović

Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave grada Šapca, podneo je danas krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv Nebojše Zelenovića, kopredsednika stranke „Zajedno“, zbog iznošenja lažne informacije o tome da je voda u Šapcu otrovana i izazivanja panike i remećenja normalnog života građana.

Kako se u prijavi između ostalog navodi, Nebojša Zelenović je putem svog Fejsbuk profila 29.09.2023. godine iznosio lažne vesti i tvrđenja čime je počinio krivično delo izazivanja panike i nereda iz člana 343. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Aleksandar Jovanović
Aleksandar Jovanović

– Nebojša Zelenović je navedenim potpunim neistinama izazvao paniku i teže narušavanje javnog reda i mira, pošto veliki broj građana Šapca nakon ove objave ne koristi vodu za piće smatrajući da je voda otrovna. Ovim se stvorila i stvara panika među građanima i nepoverenje u institucije, kao i u jednu od elementarnih potreba građana da imaju i da mogu da koriste vodu iz gradskih resursa. Navedeno je učinjeno sa očiglednim umišljajem da se izazove ovakva posledica, a iz niskih pobuda – kaže se između ostalog u krivičnoj prijavi.

Sabacvodovod1

Naime, juče je na društvenoj mreži osvanula objava političke partije „Zajedno“ u kojoj se tvrdi da je gradska voda nezdrava i nepitka. Ubrzo se oglasio šabački Vodovod navodeći da je uzorkovanje u Zavodu za javno zdravlje pokazalo da je voda bezbedna za piće. Zamućena voda, kako su objasnili, posledica je radova na na izmeštanju cevovoda koji se ukršta sa petljom auto-puta i brze saobraćajnice, o čemu je javnost bila blagovremeno obaveštena.

Pročitajte još: