Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LJUBOVIJA: APEL NA RACIONALNU POTROŠNJU VODE I PALJENJE VATRE NA OTVORENOM

Mačva
448756207 1008141210911326 1169202663512554468 N

Ana Acan

U Ljuboviji je juče održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj su doneti zaključci o preventivnim merama usled nailazećeg toplotnog talasa i nastupajuće letnje sezone.

JKP „Standard“ zaduženo je da na osnovu iskustva iz prethodnog perioda analizira i sagleda područje opštine, odnosno mesne zajednice koje mogu biti ugrožene sa nedostatkom vode za piće i predloži Štabu za vanredne situacije način rešavanja mogućih problema u slučaju veće suše. Takođe, JKP „Standard“ sagledaće i analizirati sopstvene mogućnosti za vodosnabdevanjem i predložiti opštini potrebe za nabavkom jedne kamionske cisterne za pijaću vodu i više komada plastičnih posuda zapremine do 3 metra kubna, kako bi se iste mogle distribuirati u mesne zajednice ugrožene nedostatkom vode za piće.

Zbog povećane potrošnje vode zbog zalivanja poljoprivrednih i povrtarskih kultura pozivaju se građani da primene mere racionalnog korišćenja vode za piće sa izvorišta „Grabovica“.

Centar za socijalni rad i Opštinska organizacija Crvenog krsta zaduženi su da na osnovu raspoložive evidencije socijalno ugroženih domaćinstava i starije populacije izvrše nabavku flaširane vode i iste po potrebi distribuiraju do ugroženih kategorija.

Rukovodstvo Doma zdravlja Ljubovija pojačaće unutrašnju organizaciju rada, a posebno hitne službe, kako bi bili što brži i efikasniji u pružanju prve medicinske pomoći zdravstveno ugroženim građanima zbog mogućih toplotnih udara.

Opštinska uprava Ljubovija će u koordinaciji sa VSJ Ljubovija stupiti u kontakt sa JP „Srbijavode“ – Šumskim gazdinstvom „Boranja“ Loznica radi primene preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom. Pozivaju se i privatni vlasnici šuma na zakonsku obavezu zabrane spaljivanja strnih ostataka na otvorenom prostoru kako bi se sprečili mogući požari.

Pročitajte još: