Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LJUBOVIJA: OBELEŽEN DAN OPŠTINE – Da Ljubovija bude nosilac ekonomskog rasta u Podrinju

Mačva
2

Ana Acan

Svečanoj akademiji upriličenoj povodom Dana opštine Ljubovija, koji se obeležava u znak sećanja na dan kada je 1871. godine knjaz Milan Obrenović proglasio Ljuboviju varošicom, ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prisustvovao je državni sekretar Đorđe Dabić. On je posebno istakao strateški značaj koji Ljubovija ima za Srbiju, a naznačio je i ogromne potencijale koje opština ima, najavivši da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave spremno da podrži realizaciju projekata koji doprinose razvojnim mogućnostima i povećanju standarda života i rada građana, te je pozvao rukovodstvo da konkuriše za budžetska sredstva u cilju izgradnje i obnove opštinskih objekata, ali i razvoja elektronske uprave.

1

Državni sekretar Dabić je podsetio da je Ministarstvo finansijski podržalo sanaciju Doma kulture i biblioteke u Ljuboviji, i finansiralo nabavku opreme za uvođenje elektronskog sistema za vođenje sednica i glasanje, takozvani „e-parlament“, ali da je spremno da učini još više.

3

„Nakon otvaranja mosta Bratoljub, koji je simbol zajedničke investicije naše dve vlade, Vlade Srbije i Vlade Srpske, i realizacijom ambicioznog plana uspostavljanja bescarinske zone, Ljubovija i kompletna Azbukovica biće značajni činioci na ekonomskoj mapi Srbije što će u mnogome uticati na porast standarda i na odluke mladih Ljubovijana da ostanu u svom zavičaju kako bi mu svojim radom i zalaganjem obezbedili zasluženo mesto koje mu pripada, ne samo u Srbiji već i regionu“, zaključio je državni sekretar Dabić, i dodao da je Vlada Srbije odlučna u svojim stremljenjima da se podjednako bori za svaki pedalj države i integralni razvoj čitave zemlje. Kako je rekao, nijedan kraj ne sme biti ostavljen po strani jer je suština vladine politike ravnomeran i ujednačen razvoj svih gradova i opština.

2

Pročitajte još: