Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE SA PRIJATELJIMA IZ KINE

Mačva
Minth Gradonacelnik Sastanak

Ana Acan

Delegacija Narodne Republike Kine na čelu sa guvernerom  provincije Džejđang gospodinom Šu posetila je Republiku Srbiju. Nakon sastanaka koji su održani u Vladi Republike Srbije, posetili su grad Loznicu i susreli se sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i predsednicom Skupštine Milenom Manojlović Knežević.

Tom prilikom u hotelu „Podrinje“ u Banji Koviljači potpisan je i Memorandum o razumevanju između Strukovnog tehničkog koledža Hangdžou i kompanije Mint ,  kojem je prisustvovao i vlasnik kompanije  gospodin Čin. Ovim memorandumom predviđen je razvoj međusobne saradnje na unapređenju stručnog usavršavanja  zaposlenih u pogonima kompanije  Mint u Srbiji ali i studenata neophodnih profila za dalji razvoj poslovanja u Srbiji.

Pored potpisanog memoranduma, predstavljen je  i program koji će se u potpunosti finansirati od strane MINT grupacije, a koji će omogućiti da sto mladih iz Srbije poseti NR Kinu i dobije priliku da se upozna sa kulturom i običajima zemlje kao i sa radom matične kompanije u Kini.

Kao poseban znak zahvalnosti na podršci koju su gradonačelnik Vidoje Petrović i grad Loznica pružili kompaniji čak 40 mladih Lozničana će dobiti priliku da budu deo ove delegacije.

Pročitajte još: