Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: OBUKE KOJE ĆE UNAPREDITI REGIONALNO PREDUZETNIŠTVO

Mačva
Sastanak Unapredi Svoj Biznis

Ana Acan

U Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj potpisan je Ugovor o sufinansiranju projekata jedinica lokalne samouprave za podsticanje regionalnog rasta za projekat „Unapredi svoj biznis – daj sebi šansu“. Projektom  je obuhvaćen grad Loznica i pet opština.

U cilju daljeg jačanja kapaciteta  potencijalnih preduzetnika i promocije preduzetništva u svim opštinama i gradovima Mačvanskog i Kolubarskog  okruga ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Petar Gavrilović. Realizovaće se u saradnji sa akreditovanom Regionalnom razvojnom agencijom Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica.

Biljana Filipovic Petar Gavrilovic

Projektom su planirane aktivnosti  kroz održavanje 12  jednodnevnih obuka.  One su namenjene potencijalnim i postojećim mladim početnicima u poslovanju i ženama preduzetnicama  u opštinama Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik, Bogatić i Osečina koje su osnivači Regionalne Razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica.

Planirane su obuke na sledeće teme: od ideje do uspešnog biznisa, razvoj preduzetničke kulture i promocija preduzetništva, osnaživanje preduzetnika i jačanje konkurentnosti kroz eksterno finansiranje, izrada biznis plana za samozapošljavanje i biznis plana za zapošljavanje novih radnika koji su potrebni za učešće na javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje, izrada biznis plana za javne pozive za početnike u poslovanju, mladih i žena kod Fonda za razvoj Republike Srbije.

Realizacijom projekta „Unapredi svoj biznis – daj sebi šansu“ doprinosi se unapređenju kapaciteta početnika u poslovanju i povećanju  broja registrovanih preduzetničkih radnji i  zapošljavanju na teritoriji  Mačvanskog i Kolubarskog okruga.

 

Pročitajte još: