Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA MEĐU PRVIMA SA UNAPREĐENOM SIGURNOŠĆU IS

Mačva
Bolnica Loznica Slika Iz Vazduha

Ana Acan

Na osnovu sporazuma između Ministarstva zdravlja i Kancelarije za IT i e-Upravu, započeto je premeštanje softverskih rešenja u kojima se vode podaci o lečenju pacijenata iz domova zdravlja i bolnica širom Srbije u Državni data centar u Kragujevcu, koji primenjuje najviše bezbednosne standarde u čuvanju podataka.

Opšta bolnica i Dom zdravlja Loznica su među prvim zdravstvenim ustanovama u Srbiji čiji je sistem migriran, a ovim je započet proces kojim će fazno biti obuhvaćene sve zdravstvene ustanove u Srbiji.

Ovim procesom je omogućen početak objedinjavanja svih zdravstvenih podataka u e-Karton, budući jedinstveni centralizovani registar zdravstvenih podataka svih pacijenata.

Cilj objedinjavanja podataka je bolje i efikasnije lečenja pacijenata, lakši pristup podacima od strane lekara i pacijenata, bolje planiranje zdravstvenih usluga, bolje raspoređivanje sredstava za lečenje i povezivanje podataka iz privatnog i javnog zdravstvenog sektora. Proces migracija praćen je izgradnjom jedinstvene zdravstvene mreže Republike Srbije, koja će povezati sve zdravstvene ustanove što će omogućiti pouzdanu i bezbednu razmenu podataka, kao i razvoj budućih naprednih rešenja usluga u oblasti zdravstva.

Pročitajte još: