Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: OTVORENA KNJIŽARA “SLUŽBENOG GLASNIKA”

Mačva
Otvaranje Knjizare Sluzbeni Glasnik01

Ana Acan

Knjižara ,,Službenog glasnika” otvorena je juče u Loznici. Događaju su prisustvovali direktor Javnog preduzeća ,,Službeni glasnik” Mladen Šarčević, akademik Svetislav Božić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predstavnici obrazovnih i ustanova kulture iz Loznice. Ovo je prva knjižara ovog tipa u zapadnom delu Srbije. Gradonačelnik Petrović je istakao da će knjižara postati značajno mesto za predstavnike različitih institucija, ali i građane ne samo Loznice već i okolnih opština.

Otvaranje Knjizare Sluzbeni Glasnik04

„Ovo je prva knjižara Službenog glasnika u Zapadnoj Srbiji i to će imati jedan veliki značaj za naše sugrađane, pre svega za naše školstvo. Ako krenemo od činjenice da su naše škole morale  đačke   knjižice, svedočanstva, i neke  druge obrasce  da kupuju u Beogradu, da odlaze i kupuju tamo, da su i naši sudovi, sud za prekršaje i Osnovni sud u Loznici takođe morali zbog niza obrazaca i nekih drugih sadržaja da odlaze u Beograd, ovo je svakako jedan važan korak, jer je mnogo bliže. I kao što je  i sam direktor, gospodin Šarčević rekao ovo je svojevrsna regionalna knjižara, koja bi trebala da približi sve svoje usluge. Ja želim da se zahvalim Službenom glasniku i direktoru gospodinu Šarčeviću, i  da izrazim  zaista još jednom svoje zadovoljstvo što evo i naš grad ima knjižaru   Službenog glasnika.“

Direktor Javnog preduzeća „Službeni glasnik“ Mladen Šarčević naglasio je da će nova knjižara Službenog glasnika u Loznici biti nosilac pravno-informacionog sistema, ali i nudeći knjige koje se nasleđuju, poklanjaju kao i nacionalne edicije iz istorije i geografije.

Otvaranje Knjizare Sluzbeni Glasnik05

„Čast mi je da smo u Loznici i da Glasnik širi svoju mrežu i u Zapadnu Srbiju. Ovo je sedma knjižara koju smo otvorili u poslednjih godinu dana u raznim delovima Srbije gledajući tamo gde je praznina, a ne može da bude praznina, jer Glasnik ima jednu drugačiju filozofiju ne samo knjižarstva, nego je pre svega nosilac pravno-informacionog sistema. I tu se dešavaju bitne promene, osim standardnog glasnika, osim pravnih knjiga, rade se zaista veliki Novi softveri vezani pre svega za pretraživanje pravne biblioteke. Takođe, Glasnik se okrenuo ka nauci, nacionalnim temama istorije, geografije, kulture i svega ostalog, tako da smo prikupili preko  150 ustanova visokoškolskih i instituta i krenuli u edicije velikih knjiga, bitnih za srpsku državu. Za ovaj deo Srbije će Loznica će biti  centar veleprodajni odakle će se distribuirati roba u manja mesta, duž Podrinja, od Ljubovije, Malog Zvornika, Krupnja i okoline i u tom delu je bitno da su svi pokrivena a dalje se širimo po drugim delovima Srbije te je plan da u ovoj godini otvorimo još šest knjižara.“

Otvaranje Knjizare Sluzbeni Glasnik01

Ovo je još jedan korak ka unapređenju kulturne ponude grada Loznice i okoline, te se očekuje da će doprineti kulturnom životu i pristupu knjigama i informacijama širokom krugu građana.

Pročitajte još: