Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR U CILJU SUZBIJANJA POŽARA

Mačva
Loznica Grb

Ana Acan

U cilju preduzimanja mera zaštite od požara na otvorenom prostoru shodno aktima Ministarstva unutrašnjih poslova  i Sektora za vanredne situacije Gradski štab za vanredne situacije u Loznici kojim je predsedavao predsednik Privremenog organa Vidoje Petrović,  ukazao je na značaj preduzimanja više mera i aktivnosti.

Zatraženo je da se intenzivno uključe nadležne inspekcijske i druge službe radi sprovođenja pojačanog inspekcijskog nadzora u cilju suzbijanja požara. To podrazumeva obilazak svih naseljenih mesta radi upozoravanja stanovništva da se poštuju zakonske odredbe o zabrani spaljivanja na otvorenom prostoru. Za sprovođenje ove aktivnosti, kako se naglašava, mogu se uključiti poverenici i stručno operativni timovi za zaštitu od požara, dobrovoljna vatrogasna društva, komunalna milicija i druge službe.

Gradski štab nalaže da se obiđu kritične lokacije gde najčešće dolazi do požara na otvorenom kao i da se obezbedi neprekidno obaveštavanje stanovništva o navedenoj situaciji. Potrebno je  proveriti spremnost javnih komunalnih preduzeća i sagledati mogućnosti hitne nabavke opreme i sredstava za gašenje početnih požara na otvorenom, kojom bi se opremile jedinice civilne zaštite opšte namene radi njihovog eventualnog angažovanja.

Svi subjekti Gradskog štaba za vanredne situacije u Loznici  će se angažovati  na proveri spremnosti  svih mera od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, pri čemu će intezivirati medijsku kampanju u cilju podizanja svesti građana o posledicama koje mogu nastati usled pojave požara na ovorenom prostoru, navodi se i u informaciji sa telefonske sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Loznici.

Pročitajte još: