Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: POSETA STUDENATA PRAVOSLAVNOG BOGOSLOVSKOG FAKULTETA

Mačva
Predavanje Profesora Dragutinovica 02

Ana Acan

Na poziv gradonačelnika, Vidoja Petrovića, petnaest studenta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predvođeni profesorom dr Predragom Dragutinovićem, boravili su u dvodnevnoj poseti Loznici.

U okviru posete u Galeriji „Mina Karadžić“ profesor Dragutinović, eminentni biblijski stručnjak i redovni profesor na katedri Novi zavet Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, održao je predavanje na temu „Savremeni crkveni izazovi: Milost hoću, a ne žrtvoprinošenje“.

Predavanje Profesora Dragutinovica 03

Goste je pozdravio Milan Jugović, pomoćnik gradonačelnika Loznice, koji je istakao značaj vere i crkve kao kohezionih snaga srpskog naroda kroz istoriju. „Kroz vekove, vera i crkva su bili stubovi našeg identiteta i zajedništva. Drago nam je da smo domaćini ovako važnog događaja,“ rekao je Jugović.

Poseta studenata i predavanje profesora Dragutinovića privukli su veliku pažnju lokalne zajednice, a mnogi su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku da čuju reči jednog od najuglednijih biblijskih stručnjaka u Srbiji.

Predavanje Profesora Dragutinovica 01

Ova poseta je još jedan dokaz važnosti otvorenog dijaloga i kontinuiranog obrazovanja u životu crkve i njenog naroda, a Loznica je još jednom pokazala svoju gostoljubivost i predanost očuvanju kulturnog i duhovnog nasleđa.

Pročitajte još: