Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: POTPISAN PROTOKOL O BESPLATNOJ MATURSKOJ SVEČANOSTI

Mačva
Potpisan Protokol Besplatne Mature

Ana Acan

U Gradskoj upravi u Loznici potpisan je Protokol o saradnji Grada sa četiri lozničke srednje škole o relizaciji svečanosti maturskih večeri učenika završnih razreda u Ustanovi za fizičku kulturu Lagator. Prvi put u istoriji grada lokalna samouprava je na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića pokrovitelj svih troškova za organizaciju četiri maturske večeri 840 učenika završnih razreda Gimnazije, Srednje ekonomske, Tehničke i Srednje škole „Sveti Sava“. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Milana Jugovića ovo je još jedan način da se pokaže da je Loznica uz svoje đake, a sa  druge strane to je podrška finansijskom  rasterećenju učeničkih porodica:

– Svesni smo činjenice da postoje i porodice koje ne mogu lako da plaćaju  izdatke za mature a naša namera je da se sva deca osećaju ravnopravno. Rukovodstvo grada je zato obezbedilo besplatnu matursku proslavu za gimnazijalce 31.  maja, maturante Srednje ekonomske 3. juna, za Tehničku je 5. a dan posle, 6. Juna je za maturante iz „Svetog Save“. Ovaj gest je kruna sistematske podrške koju Grad Loznica pruža mladima,   iz čitavog seta mera od rođenja pa tokom školovanja. Raduje nas što će konačno svi biti zajedno sa svojim drugarima i profesorima, – rekao je Jugović.

Škole se obavezuju da sprovedu postupak za izbor najpovoljnije ponude za nabavku hrane i pića, angažovanje muzičkog orkestra i usluge fotografisanja maturanata  pružajući neophodne mere bezbednosti učenika tokom održavanja maturskih večeri.

Loznica godinama stvara uslove u kojima deca i mladi mogu da ostvare svoj pun potencijal. Rukovodstvo grada trudi se da u ostvarenju tog strateškog cilja bude dobra podrška porodici, deci i prosvetnim radnicima kao i obrazovnim ustanovama. Grad finansira  i kapitalne projekte škola, radove na tekućem održavanju, stalne troškove, opremu i materijal za obrazovanje, takmičenja učenika, nagrađivanje najboljih učenika i studenata.

Pročitajte još: